מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרוהן ומעי רגיש (אולי)טל29/10/2009
חולת קרוהן, עם מינון כפול של יומירה. (מחלה באילאום סופי). סובלת מכאב חד בבטן הימנית התחתונה, בעיקר אחרי הליכה לשירותים. מדדי הדלקת תקינים, הרופא שלי אומר שמוקדם מידי לקול' שנייה במספר (עברו רק שנתיים מאז האחרונה). הרופא שלי רוצה שאני אנסה לקחת קולוטאל 3 שבועות ואם לא יעזור נתחיל שוב סטרואידים תק' קצרה. אני מפחדת לקחת משהו שמשפיע על העצבוב של מערכת העיכול, האם זה יכול לשנות את התנועתיות במעיים או לשבש שם משהו גם אחרי שמפסיקים לקחת את התרופה? איך זה משפיע על חולה קרוהן ומה התרופה בדיוק עושה?... האם במקרים של בחורה צעירה אי אפשר לעשות MRE במקום CT? אני די בטוחה שמדובר בהיצרות במקום של הדלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן ומעי רגיש (אולי)
פרופ' עמי ספרבר31/10/2009טל, שלום רב
ראשית, לגבי חלק מהשאלות, למשל לגבי MRE במקום CT, את צריכה לסכם עם הרופא המטפל או גסטרואנטרולוג אחר המתמחה במחלות מעי דלקתיות. זאת איננה שאלה שאפשר לענות עליה דרך פורום.
ידוע שתסמונת המעי הרגיש יכולה להופיע, בדרגה זו או אחרת, אצל חולי קרוהנס ברגיעה. לפעמים מאוד קשה להבדיל בין התלקחות הדלקת לבין מעי רגיש. קולוטל לא יעשה נזק, זמני או קבוע, אך יכולות להיות תופעות לוואי בזמן הלקיחה כמו כל תרופה אחרת. דווקא קולוטל יחסית לא בעיתי מבחינת תופעות לוואי. הוא עלול להאיט את תנועתיות המעיים ועל ידי כך לגרום ליציאות קשות יותר.
השורה התחתונה: אני חושב שאת צריכה לחזור לגסטרואנטרולוג שלך עם השאלות ששאלת כאן, או לפנות לקבל חוות דעת נוספת אצל מומחה אחר.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?