תסמונת המעי הדליף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמונת המעי הדליף
    עדי
    09/11/2009

שלום, כבר שנתיים אני סובל מדלקת מפרקים כרונית במפרק אחד באצבע של כף היד, ואחרי מחקר זה נראה שזוהי מחלה אוטואימונית שנגרמת עקב פעילות לא תקינה של המעיים, יש טענה שכנראה מעי דליף יכול לגרום לדלקת הכרונית הזאת, ויש לי סיבה לחשוב שהמעי שלי לא הכי תקין כי בעבר היו לי גזים כרוניים דבר שנפתר בעזרת פרוביוטיקה.

רציתי לדעת איפה אפשר לעבור בדיקה האם אני לוקה או לא לוקה בתסמונת המעי הדליף, ואיך הבדיקה הזאת מתבצעת.

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת המעי הדליף

הוספת תגובה

• תסמונת המעי הדליף

פרופ' עמי ספרבר
    11/11/2009

שלום עדי,
    בתסמונת המעי הדליף מדובר במושג השנוי במחלוקת ומאובחן ומטופל יותר ברפואה המשלימה. המחשבה היא שיש דלף של חומרים מהמעי לזרם הדם שעלול לגרום למלות כגון סוג של דלקת פרקים וקשר, על פי התיאוריה, בתסמונת העייפות הכרונית. עיון בספרות הרפואית מצביע על מאמרים בודדים בלבד בנושא, וגם אלה לרב מהספרות הפסיכיאטרית או המרפואה המשלימה.
    יש מצב פיזיולוגי (נורמלי) של חדירות דופן המעי, אך לא ברור כלל אם זה יכול לגרום למחלות.
    אינני מכיר בדיקה שמבוצעת על ידי רופאים קונבנציונליים למצב זה.
    על פי תיאורך המעי שלך בסדר גמור. גזים כרוניים בוודאי אינם סימן של דלף במעי והתגובה הטובה לטיפול מצביע על מעי בריא.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו