לד"ר אליעד קרין.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר אליעד קרין.
    רבקה
    08/12/2009

שלום אשה בת 50 שחלתה בסרטן מעי הגס, עברתי שתיי ניתוחים אחת קריתה חלק קטן סרטן מעי הגס. בפעם השניה המחלה חזרה שוב באותו מקום שהייה הגידול הראשון ב- 19/04/09 נותחתי הוסר כל המעי הגס + יציאה לסטומה. מאז הניתוח ועד היום אני סובלת מכאבים חזקים שזה אומר בתוך הסתומה ובבטן, לאחר שיקול רופא משפחה הומלץ לבצע צילום אם אריי. התשובה בידי וראה אותו רופא כירוג אבל אני לא מסופקת מהתשובה. וכן גם תשובה של פרופסור שניתח אותי הטענה שלו במישפט אחד לשים כרית חמה על אזור הניתוח. ובכן שאלתי אלייך אחריי היתלבטות עם עצמי שאינני יודעת היכן אני נימצאת ולכן אני פונה אלייך לעזרה: תקציר הצילום שנעשה כשבועיים כך : 1} ניראת קולוסטומיה בדופן הבטן השמאלי התחתונה עם ריניאציהשל שומן לתןך פתח הקולוסטומיה. 2} ניראת צלקת גדולה באמצע דופן הבטן הקידמי , הצלקת לא סדירה עם פסי רוחב שמתאימים למיקום תפרי מתח. בתוך הצלקת ניראה קולקציה קטנה בקוטר כ-20 מ"מ שניראת התעבות רקמה בחלקה העליון ובעיקר בחלקה התחתון של הצלקת והתעבות רקמה זו וכן שינויים הפסיים בדופן הבטן המדגימים האדרה עם גדוליניום ומתאימים לשינוי צלקתי.ובכן השינויים הצלקתיים לא ניתן לשלול קיומה של נוירומה על רקע הרקמה הצלקתית. התיאור הרשום בצילום, הייתי מעוניינת לקבל תשובה מימך על מצבי האם ניתן לנתח דבר כזה ולקן ? האם ניתן האפשרות גם לתקן את הבטן בניתוח קוסמטי להסרת השומן בבטן התחתונה בצד ימין כך נעשה בניתוח הקיים האחרון הכול הועבר לצד אחד ואני מאוד סובלת מיזה כגון: קשה לי להיקופף , מציאת מכנסיים מתאימים כאשר אני לובשת רק מכנסיי בית? אני שוקלת 104 צורת האכילה שלי מאוד מעט ובלי פחמימות ומלח מכיוון שאני סובלת מבלותת תריס איתית ומקבל אלטרוקסין 100 מ"ג. אני מאוד מעוניינת לקבל תשובה אמיתי וגם לא איכפת לי להגיע אלייך לבדיקה, אני פשוט לא יוצאת מהבית מתביישת ונימצאת בדיכאון מאז הניתוח בתודה רבקה מיואשת מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר אליעד קרין.

הוספת תגובה

• לרבקה

ד''ר אליעד קרין
    24/12/2009

לרבקה שלום רב

איני יכול להמליץ בשלב זה על התערבות כל שהיא.
    יש צורך לקבל תיאור טוב יותר של הסבל, האם הוא מוגבל לדופן הבטן או יתכן ומקורו במרכיב חסימתי של המעי על רקע הידבקויות.
    גם לגבי הבקע באזור הסטומה יש צורך לבדוק.
    נוירומה - או מעורבות עיצבית בתהליך הדלקתי צלקתי עשויה לגרום לכאבים קשים ביותר - ולעיתים יש צורך לשךב את הטיפול עם מרפאת כאב על מנת להגיע לאבחנה מדוייקת יותר.
    ניתוחים לשיקום דופן הבטן הינם ניתוחים מורכבים מאד, בעלי היקף נרחב ומבוצעים כאשר יש בקעים גדולים באזור הצלקות הניתוחות.

ממליץ לבוא להבדק

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו