סיגומוסוקפיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיגומוסוקפיה
    יוני
    20/12/2009

שלום
    אני בן 29 ונשלחתי לבדיקת קולנסקופיה גמישה (סיגמו) מאחר והתלוננתי על דימומים לאחר יציאות
    אבקש לציין כי בעבר הכרתי את התופעה הזו של הדימומים מידי פעם משך שנים אולם מה שהפחיד אותי הפעם הייתה העובדה כי הדימומים היו יחסית גדולים ולאורך מס' ימים רצוף. בנוסף הרגשתי מידי פעם כאבי בטן.
    בבדיקה נתגלה פוליפ בגודל של ס"מ אשר הורד.
    בנוסף נתגלו טחורים קטנים.
    הפוליפ נשלח כמובן לביופסיה ואנחנו ממתנינים אולם נאמר לי שלבטח לא מדובר בגידול סרטני אבל שככל הנראה אזדקק לעבור קולנסקופיה מלאה.
    הבנתי שהדימום לא נגרם כתוצאה מהפוליפ ומזל שביצעתי את הבדיקה כי בזכות זה מצאו אותו.
    בכל זאת רציתי לדעת, אני בסך הכל עוד לא בן 30 ולמצוא פוליפ מסוג זה בגילי זה נראה לי די חריג:
    מה המשמעות של זה מבחינתי? כיצד נוצר פוליפ ומדוע? האם זה מנסיבות תורשתיות? עקב תזונה לא נכונה ? וכו'. מה התוצאות הללו צריכות ללמד אותי ועל אילו הרגלים אני צריך להפקיד/לאמץ בעקבותם?
    תודה רבה על ההתיחסות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיגומוסוקפיה

הוספת תגובה

• סיגמואידוסקופיה

ד''ר אליזה טיומני
    20/12/2009

שלום ליוני
    התשובה הכי מלאה אפשר יהיה לתת לך רק לאחר תשוב פטולוגית של הפוליפ -כי לפעמים פוליפים אצל אנשים צעירים ללא סיפור משפחתי , הם בעלי אופי דלקתי ,היפרפלסטי וכו'
    פוליפים נוצרים מסובות שונות ומשונות ולעיתים אין לזה רקע גנטי ואין מקום לדעגה .
    נחכה לתשובה ואז לאחר שיחה עם הרופא המבצע תראה אם יש לך עדיין שאלות

בברכה
    ד"ר אליזה טיומני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו