בעיית גזים וכאבי בטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית גזים וכאבי בטן
    דרור
    28/02/2010

שלום רב
    אני בן 35 וסובל מגזים כרגע.אני שוקל 83.2 ק"ג וגובהי 1.86.בריא לחלוטין .בדיקות דם תקינות שנעשו לאחרונה.
    לאחרונה סבלתי מכאבי בטן רצופים ונגשתי לבדיקות אצל גסטרו הכולל גם בדיקת קולונוסקופיה והוצאת פוליפ שפיר.
    למרבה הפלא לאחר בדיקה זו אני מרגיש שכאבי הבטן נעלמו בנתיים אך עדין יש לי בעיית גזים
    הבנתי מהדיאטנית שעלי לגשת לבדיקת צמיחת יתר של חיידקים במעי, במעבדת
    גסטרו בבית חולים איכילוב.וכן לעבור אצלה בדיקת רגישות למזון.
    יש לי מספר שאלות
    א.איך נקראת בדיקה זו?
    ב.האם זו האבחנה הריאלית למקרים אלה וזה כל הסיפור?
    ג.נגשתי לרופא המשפחה ובקשתי את הבדיקה הזאת ,הוא נתן לי בדיקה תרבית הצואה
    האם זה אותה בדיקה?

תודה
    דרור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית גזים וכאבי בטן

הוספת תגובה

• בעיית גזען וכאבי בטן

ד''ר אליזה טיומני
    28/02/2010

שלום לדרור
    בעיית גזים היא מאוד מאוד שכיחה בארצנו ובכל העולם.
    מכיוון שכבר עברתה קולונוסקופיה, אנו יודעים שאין לך בעיה רצינית במעי הגס .תהליך הכנה עצמו לפעמים גורם להיעלמות התלונות הודות ל"ניקיון המעי " שעושים במסגרת הכנה לקולונו.תופעה של צמיחת יתר של חיידקים במעיים קיימת אך היא לא שכיחה וכעת לאחר קולונוסקופיה כבר אין טעם לבצע אותה כי היא כנראה תהיה תקינה . בדיקה נקראת "תבחין נשימתי לצמיחת יתר של חיידקים" והוא מבוצע במעבדה של מכון הגסטרו באיכילוב.סיבה נוספת שכיחה לריבוי גזים היא אי-סבילות לסוכר החלב -לקטוזה .צריך לנסות לחודש ימים להפסיק חלב ,שוקולד,גלידה ,קצפת וקיטניות וכרובים כי גם הם גורמים לגזים . אנו ממליצים לקחת פרוביוטיקה לתקופה עד 3 חודשים מסוג -קו-ביוטיק או VSL3

בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים

דרור
    28/02/2010

קודם כל המון תודה
    דבר שני שכחתי לציין כי לא הצלחתי לנקות באופן יסודי את המעיים לפני הבדיקה כי לא נתנו לי את כמויות התמיסה הרצוייה לכך(קיבלתי מנות פחותות למרות פניותי לגסטרו ורופא המשפחה-סיפור ארוך)
    וכי אני הפסקתי לאכול מוצרי גבינה היות ולאחותי יש רגישות ללקטוז וחשבתי שאולי זו הבעיה שלי
    אבל אני לא יודע אם עלי לחזור ולאכול או לא
    בנתיים אני אוכל מרגרינה עם שמן זית מופחת.
    כמו כן אני אוכל את כל המזון מקמח חיטה מלאהו ולחם משיפון
    אז לפי עצתך עלי לעבור בדיקת רגישות מזון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים

ד''ר אליזה טיומני
    16/07/2010

שלום דרור
    במידה רוצים לגלות איסבילות למרכיבי מזון-אפשר לבצע תבחין נשימתי ללקטוזה,פרוקטוזה וסורביטול
    אין הרבה תועלת בדיקות דם לאלרגיה למזון כי קורלציה היא חלקית ועלותם גבוהה מאוד.
    בהצלחה ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו