מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן במעי הגס?אלי כהן01/03/2010
שלום לכולם....
אני בן 46, כבר חודש שאני סובל מכאבים ברום הבטן, עברתי בדיקת דם שהראתה שיש לי דימום בדרכי העיכול וחוסר ברזל. אבי נפטר מסרטן פנקריאס (לבלב) ולכן גם ביצעת בדיקת מרקרים שיצאה שלילית ושללה סרטן לבלב. עברתי בדיקת בריום שגם שללה גם כמעט לגמרי גידול בקיבה ו \ או בוושט. הרופא שביצע את הבדיקה אמר שלפי הגיל (46) והעובדה שאין גידול (קרוב לודאי) בוושט או בקיבה ויש דימום כנראה שזה גידול במעי (ומשום שיש דימום כנראה שממאיר). שבוע הבא אני מתוכנן לעבור בדיקת קולונוסקופיה כדי לבדוק וכנראה גם אנדוסקופיה. רציתי לדעת מה דעתכם? בנוסף אולי כדי שתדעו שאני כמעט ולא סובל מתופעות לוואי ואפילו עליתי במשקל בתקופה האחרונה -אין לי דם בצואה, עצירות אבל יש לי כאבים (כפי שציינתי למעלה) בבטן ומעט חוסר תיאבון ונפיחות בבטן לאחר הארוחה.
האם מדובר בגידול במעי הגס? הדק? והאם לפי הסימנים נראה לכם שזה בשלב מתקדם?
בתודה, אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן במעי הגס?
פרופ' עמי ספרבר02/03/2010שלום אלי,
אינני מכיר בדיקת דם שיכולה להצביע על דימום בדרכי העיכול. אולי הכוונה לדם סמוי בצואה שכן בודקת נוכחות דם בעיכול, אך איננה בדיקה מדוייקת.
לגבי הדברים הנוספים:
א) יש מקורות דימום בעיכול חוץ מגידולים ממאירים, כך שגם אם יש דימום אין זה מעיד על גידול בהכרח.
ב) חוסר ברזל יכול לנבוע מגורמים רבים, חלקם לא קשורים בכלל במערכת העיכול כגון תזונה לא טובה או צמחונות, בעיה במערכת הדם ומוח העצם, ועוד. יכולה להיות בעיה בספיגת ברזל כמו במחלת צליאק. אפילו תרומות דם תכופות יכולות לגרום לזה.
ג) סרטן הלבלב אצל אביך אינו קשור בסיכון לגידולים בצינור העיכול.
בשלב זה אתה צריך לחכות בסבלנות לבדיקות שאתה עומד לעבור ובינתיים לנסות להפסיק "לשגע" את עצמך.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממה עוד יכול לנבוע דימום
אלי כהן03/03/2010תודה על התשובה המהירה ורצתי לדעת איזה עוד מקורות סבירים לדימום יש בהתאם לגיל שלי, אולי דלקת במעי? ואם הדימום נובע מגידול, הגידול חייב להיות ממאיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממה עוד יכול לנבוע דימום
פרופ' עמי ספרבר09/03/2010אלי, שלום
אני חוזר לנקודה העיקרית בתשובתי הקודמת, דהיינו, אינני יודע על מה מתבססת המחשבה שאתה סובל מדימום בעיכול.
לגבי סיבות לדימום, הרשימה ארוכה ואין זה המקום להתחיל לרשום רשימה כזו. אפשר למצא רשימות כאלו באתרים רבים באינטרנט המספקים מידע רפואי.
אני חושב שכעת מרכיב החרדה משמעותית,כנראה חרדה מאפשרות של סרטן. אני מציע שתסיים את הבדיקות המתוכננות ותפנה לאחר מכן, אם תוצאות הבדיקות, לייעוץ אישי אצל רופא גסטרו.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?