סרטן המעי הגס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן המעי הגס
    מיכל
    06/03/2010

1. מהם הסימנים לסרטן המעי הגס?
    2. בת 40, אין רקע משפחתי של המחלה, משקל גבוה, היתה לי בעיית ברזל (שהצליחו לייצב אחרי תקופה של שימוש בכדורי ברזל) - בעבר תרמתי הרבה דם, היום כמובן אני כבר לא יכולה. סובלת מגזים - האם זה סימן? שקיעת דם בפעמיים האחרונות - 22, אך נאמר לי שזה גם מושפע מהורמונים שמקבלת בשל טיפולי פוריות.
    3. בקיצור - האם אני צריכה להיות מוטרדת? האם צריכה לבקש לבצע בדיקת קולונסקופיה, והאם ניתן לבצע את הבדיקה הזו בעת הריון? האם בדיקת קולונסקופיה וירטואלית אמינה כמו הפולשנית? מה הסיכונים בבדיקה זו? והאם ניתן לבצע אותה בהריון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן המעי הגס

הוספת תגובה

• סרטן המעי הגס

ד''ר אליעד קרין
    08/03/2010

לאני שלום רב

המטרה באבחון סרטן המעי הגס - גילויי מוקדם, בשלב שבו עדיין אין סימנים והמחלה היא בשלב מספיק מוקדם בכדי לאפשר את סילוקה המלא מהגוף.
    סימנים עשויים לכלול - שינויי בהרגל היציאה - עצירות גוברת, שלושל ועצירות לסרוגין, כאב בטן, תפיחות גוברת של הבטן, חוסר תאבון, חולשה ועייפות כתוצאה מאנמיה, הופעת דם ביציאות.
    התפתחות של אנמיה מחסר ברזל מחייבת התיחסות אבחנתית לבעיה - האם כתוצאה מצריכה נמוכה של ברזל או האם כתוצאה מאובדן כרוני של ברזל בצורת דמם שיתכן ברור או סמויי.
    בנשים בתקופת הפיריון דמם ויסתי חזק וממושך הוא סיבה שכיחה להתפתחת אנמיה מחסר ברזל.
    כאשר הסיבה אינה ברורה או ודאית יש מקום לבצע בירור של מערכת העיכול ע"י גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה - וזאת על מנת לאבחן מצבי חולי שונים (לא רק גידולים) שעשויים להוביל לאובדן דם ממושך.
    קולונוסקופיה וירטואלית - לא מומלץ בהריון - חשיפת קרינה לעובר.
    ניתן לבצע קולונוסופיה בהריון כאשר קיימת התוויה ברורה לכך.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו