אבחון קוליטיס - בין סיגמה לקולונסקו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון קוליטיס - בין סיגמה לקולונסקו
    דני
    07/03/2010

שלום,

אני חייל וסובל בשנה האחרונה לסירוגין מכאבי בטן, התכווצויות, גזים ושינוי בסדרי היציאות. בדיקות הדם שלי חזרו טובות, והרקע המשפחתי הוא סבא שנפטר בגיל צעיר (45) מסרטן המעי הגס.

הרופא ביחידה אבחן את זה כחשד למעי רגיז, ושלח אותי לבדיקת סיגמה (פלוס ביופסיה) כדי לשלול דלקות - ובבדיקה עלה כי קיימת דלקת מעיים שאובחנה בתה"ש ככה'נ כקוליטיס. האם הבדיקה הזו אמינה מספיק כדי לאבחן קוליטיס? האם הביופסיה שלה אמינה מספיק או שנדרשת ביופסיה של איזור עמוק יותר במעי?

כעת נקבע לי תור לקולונסקופיה לסוף החודש, והבנתי שזו הבדיקה שאמורה לאשש או לשלול סופית את האבחנה.

העניין הוא שהלכתי בינתיים לרופא ביחידה לעדכן אותו באבחנה, והוא גרס שהדלקת יכולה הייתה להיגרם מההכנה לבדיקה (דהיינו, מהחוקן) ועל כן לדעתו לא סביר שמדובר בקוליטיס. חיפוש באינטרנט לא העלה תקדימים להשערה הזו.

האם באמת קיימת סבירות שדלקת במעי תגרם מחוקן סטנדרטי?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אבחון קוליטיס

ד''ר אליעד קרין
    08/03/2010

לרן שלום רב

הסבירות כי דלקת תגרם משימוש בחוקן סטנרטי היא נמוכה.
    האבחנה לא תקבע ע"י רופא היחידה אלא ע"י רופאי הגסטרו וכרגע אתה נימצא בשלבי איבחון מתקדמים.
    חשוב לברר כי נשלחו דגימות צואה לשלילת גורמים זיהומיים שעשויים לגרום למצב הדלקת.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו