מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת מעי,מחיידק,לא ניתן טיפולחיילת17/03/2010
אני כבר נורא מיואשת מהמערכת הצבאית בנוגע לנושא הרפואה.
התחננתי שישלחו אותי לרופא גאסטרו אזרחי,לאחר שהייתי אצל רופא גאסטרו צבאי שאמר שיש לי בעיה בראש.(אני לא רואה שהבעיה בראש אלה במקומות אחרים).
כמו מקרה דומה שהתלוננתי על דחיפות ותכיפות במתן שתן,(והשתן שלי תקין).
נתנו לי כדורי סדורל ואמרו לי לשתות אותם(כמובן שלא לקחתי אותם אין,ואל הייתה לי דלקת בדרכי השתן).
מאז גיוסי כל הבעייה עם היציאות החלה(למעלה משנה) והבעייה עם תכפות במתן שתן החמירה.
יש כל כך הרבה בעיות אך ברצוני לדעת אם אני אחכה שבועיים(יש לציין כי אני מחכה כבר ארבעה שבועות)===המצב יחמיר?האם המצב בלתי הפיך?האם יש תזונה מסויימת שתרגיע את המצב?===
אין לי תאבון אני משתדלת לאכול פחות בכדי לא להכנס לשירותים כל כך הרבה כי זה כבר כואב לי.
===האם אני צריכה ללכת למיון בדחיפות?===
אני מוצאת את עצמי נכנסת כל רבע שעה לשירותים לפעמים.
כשהייתי במיון לאחר נסיונות כושלים של כל מיני טיפולים אנטיביוטיים בלי בדיקה....
ואושפזתי לא קיבלתי שום טיפול תרופתי אלא רק כלכלה עוצרת וכך שחררו אותי...
הבנתי שזה מדבק איך מונעים הדבקה של המחלה?והאם על המשפחה שלי לבצע בדיקה
===שמא אולי הם נדבקו?===
===האם חולשות,עייפות,כאבי ראש,סחרחורות ובחילות נובעים מהבעייה הזו?===
===מה יכול לקרות מהסיבוכים של המחלה?===
תמיד אמרתי לרופא שלי שיש לי בעיה בעיקר בצידה השמאלי של הבטן(באזור המעיים).
לפני החודש האחרון סבלת משלשושולים ועצירות לסיגורין(מאז גיוסי)
ומהחודש האחרון שלשושולים כרוניים וחריפים...
הרופא שלי החליט יש לי בעיה בקיבה....
אני בינתיים באותו המצב כבר זמן רב ללא טיפול...
שאלה אחרונה...
===האם ניתן לבצע בדיקת אורודינמיקה כשיש לי את החיידק?===
כי אני הבנתי שמחדירים נוזל כולשהו גם למעי לבדיקת לחצים...
===והאם בקולונוסקופיה צריך לשתות חומרים משלשלים?===
אני ממש אובדת עצות...
אני מרגישה שנעשתי היפוכונדרית אך אני לא כזו אני סה''כ מודאגת..
כי אין איש שיענה לבעיותיי ..
אני מרגישה שכשאני אומרת להם שכואב לי לדוג' הראש שולחים אותי לרופא אוזניים..
אני באמת אובדת עצות,וחוששת שכל זמן שנמשך וימשך המצב יהיה בלתי הפיך:(.
כשירד לי המון דם ונלחצתי מאוד הרופא(כירוגי בצפון)ראה שאין לי טחורים והביט בתוצאות בדקות קודמות שנעשו באוו המקום וגילה שיש לי חיידק clostridium difficile toxin
ודלקת מעיים חמורה.
האם בעייה זו כאשר חודש אני סובלת ממנ ועוד שבועיים יש לי רק בדיקת גסטרוסקפיה יכולה לגרום חס וחלילה לסרטן או ליצור כיבים?
אני לא יכולה לצאת מהבי אני כל שנייה צריה ללכת לשירותים..:(
תודה על כל מענה ועצה רפואית מקרב לב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
תמר18/03/2010אשמח לדעת למה הנהלת הפורום מחקה את תגובתי...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכזבה.
חיילת19/03/2010זה נורא מעליב,הרי כ אחד ראשי לכתוב כאן את אשר חפצה נפשו.
רשמתי כאן את הבעיה בקבלת מתן של ייעוץ רפואי כפי שצוינה לעי''ל מטרתו של הפורום.
אני מבינה שלא כל אחד שווה התייחסות כנראה,למרות שכולנו שווים.
אך היום לי שאלות רבות שציפיתי לקבל תשובה עליהן.
אני מאוכזבת קשות,אומנם לא כל אחד חייב להתייחס אחרי הכל המקום הזה הוא עניין של זכות.
אך האפליה ששוררת כאן פוגעת,שלא כל אחד יכול לקבל תשובה ומענה.
אני בטוחה שלכל מה שציינתי ולו לפסיק אחד יכלה להיות התייחסות.
זוהי אומנם רק התייעצות רפואית,אבל יש כאלה שלוקחים אוותה ברצינות רבה.
אני מניחה שלא אקבל התייחסות גם להודעה זו,אך הרגשתי צורך לרשום את רחשי ליבי.
פניתי לפורום מחלות מעיים,עם בעיה במעיים.ומסתבר שזהו אינו במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילשולים ואכזבה
ד''ר אליזה טיומני19/03/2010שלום לחיילת
קודם בנוגע לתשובה:הרופאים העובדים כאן בפורום -עושים זאת בהתנדבות בזמנם הפנוי והוא לצערנו לא תמיד נמצא .אין כאן שום הפליה אלה מצוקת זמן פנוי.
וכעת לעצם פניתך :
מכתבך מאוד ארוך ולא מסודר וקשה להבין את השתלשלות העינינים-הבנתי שמאז הגיוס -שלא ברור מתי זה היה - יש החמרה ביציאות שלך ולאחרונה יש גם דמם רקטלי .נבדקת כבר ע" מספר רופאים כולל כירורג וכנראה גם נמצא זהום בקלוסטרידיה?-לזה את חייבת לקבל טיפול אנטיביוטי בהקדם .
אני גם מבינה שאת מועמדת גם לבדיקת שתן אורודינאמי- שלא עושים אותה בזמן זהום פעיל -אם יש לך כזה וגם את מועמדת לבדיקת גסטרו ששם יראו מה הבעיה שלך במערכת העיכול.
וחוץ מזה -כל בן אדם במדינת ישראל כולל החיילים רשאים לפנות ליעוץ לרופא -מומחה פרטי ולקבל את חוות דעתו בכתב .לעיתים קרובות הדעה הכתובה של המומחה הפרטי מקובלת על צה"ל ומנחה את המשך הטיפול.
אני מאחלת לך הבראה מהירה
דר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת מעי,מחיידק,לא ניתן טיפול
פרופ' עמי ספרבר19/03/2010לחילת,
אם כל הרצון לענות, אין כל דרך להבין את המידע שמסרת או את השאלות שאת שואלת. בפורום מסוג זה מקובל לתאר בקצרה את הבעיה ולציין בבהירות את השאלה לייעוץ. אני קראתי פניתך הארוכה פעמים אחדות (מה שלקח לי הרבה זמן) ועדיין אינני יודע מהי הבעיה ומהן השאלות.
אם תצליחי לתמצת בבהירות הן את הבעיה והן את השאלה, אולי נוכל לעזור.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' וד''ר נכבדים.
סקרנית.20/03/2010אני מודעת שזה בהתנדבות,ועל כן ציינתי שזוהי זכות.
ניסיתי לצמצם ועם זאת לכניס רקע כולשהו.
שנהמהיותי במערכת הצבאית והשירות בבסיס סגור החלו לי כאבי בטן בעיקר בצידה השמאלי.
עציריות בעיקר וגם שלשולים לסירוגין,וכן אני סובלת משלפוחית רגיזה.
נתנו לי מס' דברים לבעיות השונות:שמן פראפין,לקסעדין,סטופ איט,רקמיד,קונסיל,פבברין,סיסמופוסטלגין(?),ועוד.
לשלפוחית דטרוזיטול.
לפני שלושה חודשים לקחתי במשך שלשושה שבועות דטרוזיטול ללא הטבה בצרכי התרוקנות,
אך הפחתת כאבי הבטן והחלו שלשולים רבים רצופים.
(במרשם רשום שזה יכול ליצור עצירות-משונה).
הפסקתי את השימוש ונשלחתי לבדיקת אורודינמיקה שטרם בוצעה.
בפעם הראשונה הצבאי אמר שיש לי בעיה בראש.
הייתי אצל גאסטרונולגית אזרחית בפעם השנייה מתחילת השנה.
ציינתי בפניה כל הבעיות:
נפחיות תחושה של התרוקנות לא מלאה,יציאה בחלקים קטנים וקושי ביציאות ,ריר,עצירויות,ועוד.
היא לקחה בדיקות דם וקבעה בדיקת גאסטרוסקפיה.
הגעתי למצב שאני לוקחת כל יום 2 כדורי קל בטן.
עכשיו הבעיה הנוכחית הקשה.
שבוע אחרי הביקור אצלה,החלו שלשולי חריפים 4 שבעות,רצופים.
מלווים בריר משונה,ובעיקר יציאות רכות. הצואה לא הייתה שחורה.
בשבוע הראשון קיבלתי:רקמיד,קל בטן,סטופ איט,ועוד כדור שאני לא זוכרת את שמו.
כבר לא לקחתי אותו אחרי שהסטופ איט החמיר את המצב.
שבוע שני:היה דימום לראשונה ממש מועט,כירוג אמר שאין כלום ושזה לא מפצע כושלהו.
נתנו לי אנטיביוטיקה טריוין\אופלדקס.
שבוע שלישי:אושפזתי,בוצעה בדיקת צואה,ב.דם תקינות יחסית ושחוררתי כך.
טרם נתקלו תשובות של ב.צואה. הקודמה הגאסטרוסקפיה ל24.
שבוע רביעי:ירד פעם אחת המון המון דם,נתגלה שיש לי חיידק קולסטרידיום דפיציל,דלקת מעיים.
קיבלתי משככי כאבים:גאסטרו.
חזרתי למחרת הביאו לי פלאג'יל וגם הומלץ לי ממספר רופאים שונים ומביקורי רופא.
לראות גאסטרו והכירוג המליץ על אונוסקפיה\קולונוסקפיה.
מסתבר שהגאסטרוסקפיה לא לבעיה הזו בכלל.
חשבתי כבר ללכת באופן פרטי,התעקשתי רבות לראות רופא גאסטרו אך אם הם לא מתייחסים למה שורפאים כותבים בכתב אינני יודעת מה לעשות כבר.
1.האם החיידק מדבק?(רופא צבאי אמר שלא,האזרחי שכן).
2.כיצד נדבקים מהחיידק?
3.האם לדעתך הכדורים פלאג'ל הם טיפול הולם ומספק?
4.האם עליי לבצע בדיקות נוספות?
יומיים התחלתי לקחת את הכדורים השלשולים פסקו,אך הנפיחות לא וחלו גזים וגם תחושה של צורך להתרוקן אך אין כלום.
אני מודעת לכך שהכל בגדר ייעוץ בלבד,אך לי זה נותן המון וגורם לי לפקוח עיינים ולא להסתמך על המערכת הצבאית והמלצותיה בלבד.
תגובות וייעוצים שונים עוזרים לי לגבש דעה כולשהי והשקפה שונה.
ואין לי בעייה לכת לייעוץ פרטי בתקווה שזה יעזור ותהיה התייחסות אם אין ברירה אז אין ברירה.
תודה מעומק הלב,והמשך יום טוב.
נ.ב
יישנם סימפוטמים נוספים אך ציינתי את העיקריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לאנטיביוטיקה.
סקרנית.20/03/2010מהרגע שלקחתי את האנטיביוטיקה(פלג'יל) יש לי יציאות רגילות בין 3 פעמים ביום ועוד 9.
היציאות מכוסות שוב במעין ריר כולשהו לבן-צהבהב והן קטנות כאילוא ני מתרוקנת בחלקים קטנים.
מעט כאב לי בחלק מהיציאות ובכל פעם גם כשאין לי יציאה ואני ניגשת לשירותים יש מין הפרשה רירית כתמתמה בעלת ריח חריף ולא נעים.
אני שומרת על הגיינה תמיד,שוטפת ידיים והכל...
האם הדבר נורמלי?מהאנטיביוטיקה?או שלא?
אני לוקחת אותה בינתיים רק 3 ימים אז יכול להיות שזה עדיין לא השפיע.4 כדורים של 250 מ''ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?