שאלה על קרוהן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה על קרוהן
    שמרית
    05/04/2010

שלום רב,

אני בת 24 ומאובחנת כחולת קרוהן במשך שנתיים. (מעי דק סופי). אני מקבלת למעלה משנה מינון כפול של יומירה, אם כי אני מתחילה להרגיש שהיא מאבדת מההשפעה שלה. בעיקרון כרגע בדיקות הדם תקינות ולפי הרופא אני ברגיעה. אולם, יש לי בעיה שמאוד מפריעה לי לתפקד. אחרי כל הליכה לשירותים (אחת ליומיים בערך) מתחיל אצלי כאב חד מאוד באזור של הדלקת (בטן ימנית תחתונה) שעובר רק אחרי יומיים בערך.. (כל משככי הכאבים לא עוזרים). שאלתי את רופא הגסטרו שלי, אולם הוא לא יודע ממה זה נגרם. הוא שלח אותי לבדיקת MRE. בנוסף, נפגשתי עם כירורג והוא אבחן אצלי מחלה פרי-אנאלית. (פיסטולה).

האם MRE יכול לגלות את הסיבה לכאבים האיומים שנגרמים אחרי כל הליכה לשירותים? אני כבר לא יודעת מה לעשות.. אני לא יכולה להמשיך לחיות ככה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על קרוהן

הוספת תגובה

• שאלה על קרוהן

פרופ' עמי ספרבר
    06/04/2010

לטל שלום,
    אפשר להבין את התסכול שלך, אך מדובר בתופעה לא שכיחה וקשה לאבחון. אני מכיר לא מעט חולים עם כאב לאחר יציאה, אך לא שנמשך כל כך הרבה זמן. אני חושב שהבדיקה שהוצעה לך הגיונית וצריך לחכות לתוצאה לראות אם היא נותנת רמז למקור הכאב. הייתי שוקל תוספת MRI לאגן ביחד עם ה-MRE לאור התעוררות הכאב לאחר יציאה והממצא של פיסטולה.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו