כאבי בטן וצואה חומה מאוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן וצואה חומה מאוד
    מייק
    19/05/2010

שלום בן 38 לפני 10 שנים נונסמינומה+כימוטרפיה ומאז 10 שנים במעקבים.
    בשנת 2001 אובחנתי עם מעי רגיז לאחר כאבים ברום הבטן ויציאות רכות.
    בא.ס. השנה לצורכי מעקב אונקולוגי עלה ספק לגבי ממצא מסויים בטחול אשר בבירור של CT נמצא המנגיומה.
    מאותה נקודת זמן פחות או יותר החלו כאבי בטן לא קבועים לעיתים לחץ, אולי טיפה שורף, הרבה גרגורים הנשמעים מהבטן לפעמים אפילו בומים שנשמעים ומורגשים. בנוסף הרבה גזים. יציאות לא סדירות. (לא רכות). לאחר ארוחה צורך ליציאה תוך זמן קצר. לעיתים יש להשלים את היציאה בהמשך. לעיתים עצירות.
    לאחרונה החל לצאת לי גרעפסים קטנים מאוד לאחר הארוחה או שתייה ובהמשך היום ולאחר כל גרעפס מגיע במיידית גיהוק קטן מאוד. הדבר שבאמת מטריד אותי זה צבע הצואה אשר נהייתה חומה מאוד אך בכל אופן לא שחורה. בנוסף בחילות קלות ביותר-לאכל הזמן.
    קיימים רגעים בהם ישנם כאבים והאיזור רגיש ולעיתים כלום. לעיתים מקומות שכואבים ואני לוחץ עליהם אני שומע גרגור מאותו איזור, כאילו אוויר עובר ממקום למקום.
    בכל התהליך מאז א.ס. אני במתח נפשי עצום. לאחר ביצוע CT ותשובות שהיו תקינות נרגעתי משמעותית אך החלטתי לפנות לרופאה בקשר לכאבי הבטן שגם הם פחתו.
    בבדיקה גופנית רשמה הרופאה בטן רכה ללא רגישות.
    מאז ביקורי אצל רופאת המשפחה שוב עלה המתח הנפשי ואני יותר עירני לבטן וכאבים חזרו.
    כל הכאבים מהתחלה הינם כאבים קלים מאוד. כאבים ברום הבטן כאילו כיווץ ועובר.
    הרופאה נתנה לי אומפרדקס.
    האירועים גורמים לי לקושי בשינה עקב המתח ולחוסר ריכוז. אני מרגיש שהמוח כל הזמן הולך לכיוון החשיבה על כאבי הבטן.
    במשפחה אין היסטוריה של סרטן במעי.
    האם הדבר נשמע מסוכן?
    מה זה יכול להיות?
    האם יהיה מקובל להוסיף תמונה של הצואה?
    תודה על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן וצואה חומה מאוד

הוספת תגובה

• עדכון

מייק
    19/05/2010

הבוקר הייתה לי יציאה לאחר מאמץ. הצואה הייתה בהירה יותר מחום כהה אבל כללה מעט חתיכות אדומות ואולי פס קטן אדום על הצואה. פניתי למר"ם בצעו ספירת דם שיצאה תקינה כולל תפקודי קרישה. בדקו את פי הטבעת בעזרת אצבע ולא הבחינו בטחורים או דם.
    דרך אגב מאז היציאה כאבי הבטן נרגעו משמעותית.
    מה יכול להיות המצב?
    אני מודאג מגידול. האם אני בקבוצת הסיכון? שוב -בן 38 ללא היסטורייה משפחתית של סרטן מעי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן וצואה חומה מאוד

ד''ר אליזה טיומני
    19/05/2010

שלום עמי
    מימה שאתה מתאר נראת תמונה של בן אדם שעבר מחלה ממארת והבריא ממנה אך וכעת כל דבר גורם למתח ,דעגות וחוסר שינה .והתמונה הקלינית שאתה מתאר מאוד מפורט באמת מתאימה לתמונה קלסית של IBS -תסמונת מעי הרגיש
    הגיעה זמן לקבל קצת טיפול שיהיה לו השפעה גם על הבטן וגם על מצבך הנפשי-מקבוצת SSRI-כמו ציפרלקס,פלוטין וכדומה.
    ללא שום קשר עם זה מותר ורצוי לעבור בדיקת מעי הגס קצרה לוודה שלא מדובר בטחורים פנימיים -לשם כך תפנה לרופא כירורג-פרוקטולוג
    תסיר את דעגה לעיניך...

ד"ר אליזה טיומני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו