מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף!!!עדי03/06/2010
שלום,
אני פונה לכאן בשל מצב מחוסר אונים.
לסבתא שלי היה סרטן במעי הגס בשלב 3. היא עברה הקרנות,ניתוח שבו שמו לה סתומה וכימותרפיה בשאיפה להוריד לה את הסתומה.
לאחר שסיימה את הכימותרפיה בהצלחה רבה וגופה התחזק הפנו אותה לבדיקת חוקנים בכדי לראות אם ניתן להוריד לה את הסתומה ולהחזיר את המצב לקדמותו.
מכאן הכל התדרדר....
סבתא שלי אושפזה רק לצורך הבדיקה. כשהגענו הרופא נכנס לחדר ועשה לה הכנה לבדיקה שזה בעצם חוקן דרך הסתומה.
סבתא שלי צרחה מכאבים בצרה חריגה ולבסוף לא עשו לה את ההכנה.
היא נשארה מאושפזת בבית חולים לכמה ימים נוספים עם בטן נפוחה כאבים בכל החלק הימני (בצד של הסתומה) עם קושי לזוז והמון ליכות עד שיום אחד היא לא יכלה לסבול את הכאבים והרופא המנתח הוזעק לבדוק אותה. באותו רגע קבעו להכניס אותה לניתוח מחשש לזיהום.
לאחר הניתוח התברר לנו כי הרופא שעשה לה אתההכנה בדיקה גרם לה נקב במעי שגרםלזיהם שהתפשט על כל ריקמת השומן.
הרופא הסביר לנו שהניתוח עבר בהצלחה,אבל יש חשש לריאות וצריך לקוות שלא יהיו נוזלים בריאות או דלקת ריאות. בהתחלה היה לסבתא שלי קושי בנשימה אבל המדדים היו בסדר ולאט לאט היה לה יותר ויותר קשה וזה הגיע למצב ששמו אוהל חמצן. ניסו להימנע ממכונת הנשמה. אך לצערי הגענו למצב שצריך לחבר מכונת הנשמה ומנסים לאט לאט לגמול אותה מזה. בסיטי האחרון היה נראה שיש לה דלקת בריאות וכיס מראה טיפה נפוח. היא מקבלת אנטיביוטיקה ותרפות משתנות. המדדים שלה בדר והיא מגיבה כשאנחנו מדברים אלי למרות חומרי ההרדמה.
מכייון שהרופאים לא מנדבים יותר מידיי מידע ומצב בגדר יציב ולא יותר מזה,רציתי לשאול מה סיכויי ההחלמה מהמצב הזה? איך גורמים לריאות לא לתקוף את עצמם? אם מביאים לה חומרים משתנים והיא עושה המון פיפי איך המצב הנשימתי שלה לא משתפר? ולמה הכיס מראה פתאום התנפח? הגוף שלה מתגבר על הניתוח אבל הריאות-הקושי הנשימתי מאוד מטריד ומלחיץ.
אודה סוף סוף לתשובה מספקת שאוכל לשאוב ממנה מידע.
תודה מראש,
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
ד''ר אליזה טיומני03/06/2010שלום לעדי
לצערי יש לי אחזבה בשבילך-אין במעמד הפורום הזה לנסות ולענות על כל התשובות הנוגעות בטיפול נמרץ לאחר הניתוח של מקרה מסובך זה. אומנם זה קרה כנקב של מעי או זהום בחלל הצפק אבל לאחר מכן קרו הרבה דברים לסבתא שלך שאפילו גילה ומצבה הבריאותי לפני המחלה לא ידוע לנו
נראה לי שדרך הכי טובה זה בכל זאת לדבר עם הרופאים שמטפלים בה
בהצלחה ובריאות טובה לסבאתך
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?