מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה קורה אם מפסיקים טיפול ברסיטל IBSמ.יעקובי10/06/2010
לפני שנתיים וחצי התחלתי לסבול מתופעות של מעי רגיש שהתחילו לי לאחר שימוש בסם חגיגת .התופעות נמשכו כחצי שנה כאשר במהלך הזמן הזה עשיתי בירורים לשלילת מחלות אחרות ואבחנתי כסובל מ IBS המאופיין בעצירות .הפסקתי לגמרי עם הסמים ובמקביל לאחר המלצתו של דר ספרבר בספרו -ביקשתי מרופא המשפחה טיפול ברסיטל . עוד מעט אני כבר שנתיים לוקח רסיטל -כדור ליום . התופעות של המעי הרגיש נעלמו ואני מרגיש טוב - חוץ מהתופעות לוואי שעדיין קיימות מהתרופה המתאפיינות ב עיכוב השפיכה , ירידה בחשק מיני , עייפות ושינה מרובה .
רציתי לדעת באם אני מוריד את המינון ומפסיק את התרופה לחלוטין אזי התופעות של המעי הרגיש חוזרות אוטומטית ? האם ניתן להפסיק את התרופה או שיש לקחת אותה כל הזמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קורה אם מפסיקים טיפול ברסיטל IBS
פרופ' עמי ספרבר10/06/2010שלום רב,
טוב שאתה מרגיש בטוב. רצוי לנסות להפסיק את הרסיטל היות ואתה לוקח כבר שנתיים ולאור תופעות הלוואי.
אני מציע לנסות הפסקה בהדרגה - חצי מינון לשבוע/שבועיים ואז כל יום שני חצי מינון וכו'.
אין ערובה שהתסמינים לא יחזרו אך בדרך כלל נשבר איזה מעגל באמצעות הטיפול.
תמיד אפשר יהיה לחדש את הטיפול במידת הצורך.
בברכת הצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?