קולונוסקופיה - אין עדות לעדות לדברטקוליטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קולונוסקופיה - אין עדות לעדות לדברטקוליטיס
    י.מ
    17/06/2010

שלום ד"ר
    בן 52 אחרי 2 אישפוזים תוך 3 חודשים אחרונים עקב כאבי בטן חזקים ,בבדיקת רנטגן וסי.טי התגלתה לי דלקת דברטקוליטיס,אושפזתי כאמור וקבלתי אנטביוטיקה דרך הוריד.
    נשלחתי לבצע קולונוסקופיה ולהן התוצאות: בבדיקה זו הרופא אמר שהוא לא רואה עדות לדברטקוליטיס, וב סי.טי היתה עדות לסעיפים רבים יחסית במעי הגס צד שמאל
    בבקשה נא לפענח לי את התשובה של הקולונוסקופיה ,וגם רצתי לשאול איך יש סטירה כזאת בין שני הבדיקות _ס.טי וקולונוסקופיה)
    תוthere was nothing precluding colonoccopy on history or physical examination lnformed consent was obtained with the benefits risks and
    alternatives for the procedure explained .the patient tolerated the procedure
    well .the pulse rate remaied normal through out the procedure .oxygen saturation not less than 100% was also noted oxygen was delivered at 5 litres per minute by nasal cannula.
    the bowel preparation with meroken was good the instrument was ed
    to the cecum the cecum was identified by the ileo-cecal velve' the appendiceal orificw transillumination and the tri-radiate cecal fold to the place pf inserition the bowel was normal
    diagnosis
    normal colonoscopy
    final disposition
    return to primary physican
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה

פרופ' עמי ספרבר
    19/06/2010

שלום רב,
    אני חושב שהבלבול נובע מההבדל בין דיברטיקולוזיס (נוכחות סעיפים במעי) שיש אצל אנשים רבים לבין דיברטיקוליטיס (דלקת הסעיפים). הרופא אמר שהוא לא רואה עדות לדלקת בסעיפים, אך אני מניח שהוא ראה סעיפים ואולי לא ציין אותם בדו"ח כי לא היתה עדות לדלקת בזמן הבדיקה. הזמן שעבר בין הדלקת החריפה עם אשפוז לבין בדיקת הקולונוסקופיה הוא ההסבר להיעלמות הדלקת עצמה בזכות הטיפול שקיבלת. בדיקת ה-CT היא טובה לאבחנת הדלקת בסעיפים.
    אני מקווה שזה עוזר.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו