מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות חשובותהתייעצות21/07/2010
שלום,
אני בת 41.5 ואני אמורה לעבור עוד מס' ימים קונולוסקופיה (בגלל היסטוריה משפחתית). אני ממש חוששת מההכנה שנראת לי מאיימת, מהבדיקה עצמה. האם אחוש כאב? כמו כן האם את ההרדמה נותן הרופא שמבצע את הבדיקה או רופא מרדים?
כמו כן קראתי על הכנה קצרה שניתן לעשות במרפאה בת"א, הכנה של חצי שעה על ידי זרם מים. האם ניקוי זה זהה או יותר טוב (כפי שכך אומרים במרפאה) מניקוי שאני אמורה לעשות בבית?
אני ממש מודאגת, לדעתי מהחשש אני סובלת מכאבי בטן מתמשכים (הכאבים החלו לפני כשבוע) ואני חסרת אונים. אניני יודעת מי יבצע את הבדיקה, שכן היא נעשת בבית חולים.
מצפה לתשובתכם ומודה לכם מראש.
מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות חשובות
פרופ' עמי ספרבר23/07/2010שלום,
אנסה לענות על רב שאלותייך, אך קודם הרשי לי התרשמות. סיפור יחסית פשוט הופך פה להיסטריה ואת משגעת את עצמך. התוצאה היא שבמקום לעבור את ההכנה והבדיקה בטוב, את מקשה על עצמך את הכל. אני מרשה לעצמי את ההערה הזאת בתור אחד שכבר עבר את הבדיקה 5 פעמים בעצמו, מסיבות משפחתיות.
ולשאלותייך:
1) ההכנה איננה כיף. עוברים אותה ועושים את זה על הצד הטוב ביותר. לגבי ההכנה עם זרם מים - את צריכה ליצור קשר עם הקליניקה ולשאול את השאלות.
2) ההרדמה (טשטוש) ניתנת על ידי הרופא המבצע את הבדיקה. לא מדובר בהרדמה כללית כמו בניתוח. את לא משותקת ולא מונשמת. ההרדמה יעילה יותר ככל שהנבדק רגוע יותר. בכל מקרה הציפיה לבדיקה בדרך כלל הרבה יותר גרועה מהבדיקה עצמה.
תנסי להתגבר על החרדות. אם תצליחי הכל יעבור לך יותר טוב, גם ההכנה וגם הבדיקה.
בהצלחה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?