שאלות חשובות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות חשובות
    התייעצות
    21/07/2010

שלום,

אני בת 41.5 ואני אמורה לעבור עוד מס' ימים קונולוסקופיה (בגלל היסטוריה משפחתית). אני ממש חוששת מההכנה שנראת לי מאיימת, מהבדיקה עצמה. האם אחוש כאב? כמו כן האם את ההרדמה נותן הרופא שמבצע את הבדיקה או רופא מרדים?

כמו כן קראתי על הכנה קצרה שניתן לעשות במרפאה בת"א, הכנה של חצי שעה על ידי זרם מים. האם ניקוי זה זהה או יותר טוב (כפי שכך אומרים במרפאה) מניקוי שאני אמורה לעשות בבית?
    אני ממש מודאגת, לדעתי מהחשש אני סובלת מכאבי בטן מתמשכים (הכאבים החלו לפני כשבוע) ואני חסרת אונים. אניני יודעת מי יבצע את הבדיקה, שכן היא נעשת בבית חולים.

מצפה לתשובתכם ומודה לכם מראש.
    מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות חשובות

הוספת תגובה

• שאלות חשובות

פרופ' עמי ספרבר
    23/07/2010

שלום,
    אנסה לענות על רב שאלותייך, אך קודם הרשי לי התרשמות. סיפור יחסית פשוט הופך פה להיסטריה ואת משגעת את עצמך. התוצאה היא שבמקום לעבור את ההכנה והבדיקה בטוב, את מקשה על עצמך את הכל. אני מרשה לעצמי את ההערה הזאת בתור אחד שכבר עבר את הבדיקה 5 פעמים בעצמו, מסיבות משפחתיות.
    ולשאלותייך:
    1) ההכנה איננה כיף. עוברים אותה ועושים את זה על הצד הטוב ביותר. לגבי ההכנה עם זרם מים - את צריכה ליצור קשר עם הקליניקה ולשאול את השאלות.
    2) ההרדמה (טשטוש) ניתנת על ידי הרופא המבצע את הבדיקה. לא מדובר בהרדמה כללית כמו בניתוח. את לא משותקת ולא מונשמת. ההרדמה יעילה יותר ככל שהנבדק רגוע יותר. בכל מקרה הציפיה לבדיקה בדרך כלל הרבה יותר גרועה מהבדיקה עצמה.
    תנסי להתגבר על החרדות. אם תצליחי הכל יעבור לך יותר טוב, גם ההכנה וגם הבדיקה.
    בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו