מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשש לסרטן המעי הגסרותם22/07/2010
אני בן 23 לפני כ5 שנים לאחר יציאה בשירותים הבחנתי בנייר טואלט דם בצבע בהיר דומה מאוד לורוד. עם גיוסי לצה"ל כשנה לאחר שראיתי בפעם הראשונה שיש לי דם בצואה פניתי לרופא הצבאי במהלך הטירונות והוא שלח אותי לעשות בדיקת דם סמוי בצואה לאחר כשבוע סיימתי את הטירונות ושובצתי לתפקיד בבסיס אחר ועד לתום שירותי הצבאי אף אחד לא זימן אותי לעוד בדיקות או משהו דומה. יש לציין שעדיין לעיתים רחוקות בהפרשים של שלושה חודשים שוב אני רואה בנייר טואלט דם וגם בצואה עצמה. לפני כשנה אמרתי אני ינסה לבדוק לבד וחשבתי אולי יש לי טחורים ולאחר בדיקה באינטרנט הבנתי שאין לי כי אין לי כאבים ביציאות ואני לא מרגיש איזה שהוא גוש בפי הטבעת ולא כואב לי שאני יושב הרבה זמן. עשיתי תחקירים לבד על סרטן המעי הגס וראיתי שהכל מתאים הדם עצמו הוא בצבע ורוד בהיר כזה והצורות של היציאות עצמם לרוב או שהם בגדלים קטנים או שהם ארוכים ודקים מאוד ולפעמים יש כתמים שחורים ביציאות. בפעמים הראשונות שראיתי שיש לי דם בצואה והייתי מתאמץ בשירותים ראיתי שאני מטיז דם כמובן לא כמויות ומאוד נרטעתי מזה אז פתחתי שיטה איך להמנע מזה. וזה לא קרה לי המון זמן כבר. אורח החיים שלי לא ממש השתנה אני עדיין מתעסק עם ספורט ואני לא מרגיש שאני מוגבל מבחינה גופנית. אבל אני חייב להגיד שאני משנה לשנה מרגיש יותר חלש יכול להיות שזה רק בראש. אבל הדבר שהכי מדאיג אותי שאני מרגיש שהקיבה שלי לא מסוגלת לקבל את מה שאני אוכל או ליתר דיוק עם פעם הייתי אוכל בקלות באגט שווארמה היום אני בקושי אוכל פיתה. מצד אחד אני בן אדם שאומר שמה שקורה קורה לטובה ומה שיהיה יהיה ועברו כבר חמש שנים וחצי מאז גיליתי בפעם הראשונה. ומצד שני אני מאוד חושש לשמוע את הגרוע מכל בגלל משפחתי שהם ידעו. ואני מקווה שאני מדבר שטויות ואולי בכלל אין לי שום דבר וזו רק בעיה פשוטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לסרטן המעי הגס
פרופ' עמי ספרבר23/07/2010רותם, שלום
אם היית מספר לי את הסיפור שכתבת ושואל אותי מה אני חושב שיש לך, הדבר האחרון שהיה עולה על דעתי זה סרטן.
בפרספקטיבה של חמש שנים ללא שינוי מהותי, ובגיל 23, אינני חושב שהחשש הזה הגיוני.
אני מציע שתפנה לייעוץ פרוקטולוג או גסטרואנטרולוג כדי להיבדק באופן מסודר.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?