מדוע לא ממליצים על EMR במעי הגס?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדוע לא ממליצים על EMR במעי הגס?
    רוני
    10/08/2010

לד"ר הנכבדים שלום,

השאלה נוגעת לפציאנטים עם פוליפים שטוחים במעי הגס, שפירים או אף ממאירים בשלבים מוקדמים.

מנסיוני עם קרובי משפחה, מצאתי שבאופן קבוע יש הפניה לניתוח כריתה חלקי של המעי הגס, ע"י הגסטרואנטרולוגים וכמובן שע"י הכירוגים. קיומה של אפשרות הוצאת פוליפים/גידולים אלו בשיטת EMR
    (endoscopic mucosal resection/resectomy) בקולונוסקופיה אפילו איננה מוזכרת.

קיימת היום ספרות רפואית ענפה על יכולותיה ובטיחותה של שיטת ה-EMR להסרת פוליפים שטוחים גדולים טרום-ממאירים (וילוס, טובולו-וילוס), ובמקרים מסוימים אף ממאירים כאשר יש אינדיקציה לשלבים 1-2 של הממאירות (ראה למשל: M. Conio et al., Gastrointest Endosc Vol. 60, pp. 234-41, 2004.) בארצינו יש קומץ גסטרואנטרולוגים שנחשבים מומחים בשיטה (אני יודע רק על אחד).

מדוע קיימת ההתנגדות כה נחרצת לשיטה, גם במקרים שיש לה עדיפות ברורה: גידול שפיר מחד, ומאידך טיפול קל לאין ערוך ביחס לניתוח כריתה של המעי? האם לא יהיה נכון להפנות פציאנטים קודם כל לגסטרואנטרולוגים מומחים ב-EMR לפני ההפניה לכירוג שבאופן טבעי ימליץ על כריתה מאסיבית של המעי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• EMR

ד''ר אליזה טיומני
    10/08/2010

שלום לרוני
    אתחיל בזה שיש לא רק רופא גסטרו אח.דת שיודע לעשות EMR אלה רבים (כולל אנוכית )שמשתמשים בטכניקה זו.
    בעיה היא שיטה זו לא מתאימה לכל פוליפ ושי קריטריונים ברורים לכריתת פוליפים פ ב EMR .
    פרוצדורה זו מתבצעת מדי יום בכמה וכמה בתי חולים בארץ

ד"ר אליזה טיומני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והערה

רוני
    10/08/2010

שלום,
    ראשית תודה על התשובה. לא הייתי מודע לכך כי יש גסרואנטרולוגים רבים שמתמחים ב-EMR מהקולון (בשונה מהושט).
    להתרשמותי, עובדה היא בכ"ז כי בארצינו פוליפים גדולים ושטוחים, שמתאימים לכריתה ב-EMR, אינם מטופלים פעמים רבות (ואולי לרוב?) בדרך זו מחשש לכאורה של השארת חלק זעיר מהגידול במעי והתפתחות סרטן בעתיד. נראה לי שיש העדפה ברורה לניתוחי כריתה, וחבל. אני מקווה כי באמצעות שאלתי ותשובתך, אנשים יבצעו יעוץ נוסף אצל גסטרואנטרולוג מומחה טרם הליכה לניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו