בדיקת קולנוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת קולנוסקופיה
    אלונה
    18/08/2010

השאלה שלי היא, האם הבדיקה הוירטואלית שעורכים במכון מור היא אמינה ונותנת תשובות כמו הבדיקה הרגילה (ברור לי שיש בעיה במידה ומתגלה פוליפ, אולם לא זו שאלתי) בבדיקה קודמת רגילה הרופא אמר "אני לא יכול לקחת את הסיבוב" והפסיק את הבדיקה אחרי כ- 30 ס"מ. מה זה אומר? אם בכל זאת אצטרך בדיקה רגילה, מה המשמעות של משפט כזה? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת קולנוסקופיה

הוספת תגובה

• בדיקת קולנוסקופיה

פרופ' עמי ספרבר
    22/08/2010

שלום אלונה,
    מאוד קשה לענות על שאלתך, כי יש הסברים שונים לקושי בבדיקה הקודמת ורק הרופא שביצע אותה יכול להסביר (ויתכן שאינו זוכר כבר). לפעמים יש סיבוב חד שאי-אפשר לעבור אותו מבלי לסכן את הנבדק. זה יכול להיות על רקע הידבקויות, למשל.
    היות והמעי מסתובב "חופשי" במידה מסויימת בחלל הבטן יתכן שביום נתון קשה לעשות את הבדיקה וביום אחר קל יותר. לכן אפשר לשקול עוד ניסיון לעשות בדיקה רגילה.
    הבדיקה הוירטואלית פחות אמינה מבדיקה "אמיתית", אך באם לא ניתן לעשות בדיקה רגילה, היא בהחלט תחליף ראוי.
    אני מקווה שזה עוזר.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו