שיפור הכנה לבדיקה קולנוסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיפור הכנה לבדיקה קולנוסקופיה
    פנחס מאיר
    19/08/2010

אני בן 52. לאחרונה סובל מעצירויות. עברתי במשך 8 שנים האחרונות, באותה מרפאה ואצל אותו רופא 3 בדיקות ובכולם נמסר לי שההכנה לא מספיק טובה. בבדיקה האחרונה מאתמול, לאחר הכנה של 5 ימים מזון דל שארית, 3 ימים ו-2 לפני זוג כדורי לקסאדין יום לפני 3 ליטרי מרוקן ו- 2 חוקנים מסוג פליט אנמה 3 שעות לפני הבדיקה. כמו כן ב- 24 שעות לפני הבדיקה נוזלים צלולים בלבד. אני הקפדתי מאוד על ההוראות ואפילו מעבר לכך .
    בשלבים הראשונים של הבדיקה נראה המעי נקי ולא היו ממצאים. בשלב האחרון של הבדיקה הרופא אמר שההכנה לא טובה וגם שהמעי שלי מאוד ארוך יחסית ותוך כדי חיטי המקום הקרוב למוצא המעי דק נמצא פוליפ. הוא אמר שלא יוכל להסיר הפוליפ בגלל חסר הניקיון במקום (אמר שזה עלול להכאיב). הוא לקח דגימה וקבע לי בדיקה נוספת בנובמבר, כאשר ההכנה תכלול שבוע לפני מזון דל שארית ו-2 סבבים של חומרים משלשלים, מרוקן ו-2 שקיות. אוכל לפרט אם יש צורך.
    האם תוכלו לייעץ לי מה עלי לעשות כדי לשפר את ההכנה לבדיקה הקרובה.
    בתודה,
    פנחס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שיפור הכנה לבדיקה קולנוסקופיה

פרופ' עמי ספרבר
    22/08/2010

שלום פנחס מאיר,
    אינני יודע איך להציע לך דברים נוספים ספציפיים. יש מכונים בהם ההכנה שונה לגמרי לרבות הכנה עם חוקנים, שטיפות ועוד. אולי תשקול לעבור את הבדיקה במכון אחר ואצל רופא אחר ועם שיטת הכנה אחרת לחלוטין. אפשר לחפש באינטרנט אופציות שונות.
    בברכת הצלחה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור הכנה לקולונוסקופיה - המשך

פנחס מאיר
    22/08/2010

ניסיתי לאתר באינטרנט מכון המכין נבדק בשיטה אחרת - לא מצאתי. אני מניח שלא התכוונת למכון שטיפת מעיים כרפואה משלימה.
    אני מבין שאסור לכם לפרסם, אבל אולי תוכלו לכוון אותי בצורה יותר ספציפית?
    תודה מראש על הסיוע המבורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטות הכנה

פנחס מאיר
    24/08/2010

לאחר ניסיון חיפוש נוסף מצאתי:
    השיטה החדשנית לקולונוסקופיה ללא הכנה מוקדמת של פרופ' סקפה. מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטות הכנה

פרופ' עמי ספרבר
    24/08/2010

אני שמח שמצאת משהו שעשוי להתאים. לגבי חוות דעת, אסור לי במסגרת זו.
    שיהיה בהצלחה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו