מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרוהן, קוליטיס או..?שלומי24/08/2010
שלום,
בן 47 , 74 ק"ג, 1.75 , בריאות תקינה. בעברי אירועים של פוליפים,כאבי בטן (מרכז מעלה) אחת לחצי שנה שחולפים בתוך כ-4-5 שעות לרוב לאחר הקאה. משנת 2002 אובחן המוג' נמוך 13.5 ואנמיה קלה. קולונס' ב-2005 עם 2 פוליפים שנכרתו,בפתח התוספתן גוש רקמתי פריך מדמם, נלקחה ביופסיה. נמצא ileocecal valve inflamation . קולו' 2010 , אין פולי' , נמצא דפורמציה של חלל באזור הצקום כנראה כניסה לפיסטולה. נלקחה ביופסיה שהראתה תהליך דלקתי חריף כרוני, דלדול קל בתאי גביע, ללא גרנולומות או תאי ענק. קטע מכוייב בחלקו וקטע אחר מורכב כולו מרקמת גרעון. בדיקת פסג' - מעבר חפשי עד לקולון, חשד לאי סדירות בגובה הצקום. חוקן בריום-מעבר חפשי עד מעי דק, ללא ממצא פת', לא הודגמה פיסטולה. שקיעת דם 22 המוג' 13.5 חסר B12 ,פריטין 22 , צפיפות עצם תקינה. בבדיקת patency capsule , קפסולה לא עברה למעי הדק.
באופן כללי, יציאות מלוות לעיתים בהפרשה שקופה, דמם, בד"כ לא משלשל, אי נוחות מסויימת עם גזים. לעיתים, ימים עם יציאות מוגברות 4-5 פע' ביום. לא חש עייפות, כושר גופני גבוה מאוד.
כרגע הוגדרתי "חשד לקרוהן, אסימטומטי". ללא טיפול כלשהו. יש לי או אין לי קרוהן? או משהו אחר? האם נכון להישאר ללא טיפול במצבי זה? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן, קוליטיס או..?
פרופ' עמי ספרבר24/08/2010שלום שלומי,
על סמךמה שכתבת נראה לי שיש חשד סביר מאוד שמדובר במחלץ מעי דלקתית כגון קרוהן. לא נשמע לי שמדובר במחלה אסימפטומטי, כי יש לך סימפטומים. בכל מקרה, אם יש קרוהן, צריך לטפל. מאוד רצוי שתקבע תור לייעוץ אצל רופא מומחה.
בברכה,
פרופ' ספרבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?