קרוהן, קוליטיס או..?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרוהן, קוליטיס או..?
    שלומי
    24/08/2010

שלום,
    בן 47 , 74 ק"ג, 1.75 , בריאות תקינה. בעברי אירועים של פוליפים,כאבי בטן (מרכז מעלה) אחת לחצי שנה שחולפים בתוך כ-4-5 שעות לרוב לאחר הקאה. משנת 2002 אובחן המוג' נמוך 13.5 ואנמיה קלה. קולונס' ב-2005 עם 2 פוליפים שנכרתו,בפתח התוספתן גוש רקמתי פריך מדמם, נלקחה ביופסיה. נמצא ileocecal valve inflamation . קולו' 2010 , אין פולי' , נמצא דפורמציה של חלל באזור הצקום כנראה כניסה לפיסטולה. נלקחה ביופסיה שהראתה תהליך דלקתי חריף כרוני, דלדול קל בתאי גביע, ללא גרנולומות או תאי ענק. קטע מכוייב בחלקו וקטע אחר מורכב כולו מרקמת גרעון. בדיקת פסג' - מעבר חפשי עד לקולון, חשד לאי סדירות בגובה הצקום. חוקן בריום-מעבר חפשי עד מעי דק, ללא ממצא פת', לא הודגמה פיסטולה. שקיעת דם 22 המוג' 13.5 חסר B12 ,פריטין 22 , צפיפות עצם תקינה. בבדיקת patency capsule , קפסולה לא עברה למעי הדק.
    באופן כללי, יציאות מלוות לעיתים בהפרשה שקופה, דמם, בד"כ לא משלשל, אי נוחות מסויימת עם גזים. לעיתים, ימים עם יציאות מוגברות 4-5 פע' ביום. לא חש עייפות, כושר גופני גבוה מאוד.
    כרגע הוגדרתי "חשד לקרוהן, אסימטומטי". ללא טיפול כלשהו. יש לי או אין לי קרוהן? או משהו אחר? האם נכון להישאר ללא טיפול במצבי זה? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרוהן, קוליטיס או..?

הוספת תגובה

• קרוהן, קוליטיס או..?

פרופ' עמי ספרבר
    24/08/2010

שלום שלומי,
    על סמךמה שכתבת נראה לי שיש חשד סביר מאוד שמדובר במחלץ מעי דלקתית כגון קרוהן. לא נשמע לי שמדובר במחלה אסימפטומטי, כי יש לך סימפטומים. בכל מקרה, אם יש קרוהן, צריך לטפל. מאוד רצוי שתקבע תור לייעוץ אצל רופא מומחה.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו