ממתין לתשובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממתין לתשובה
    יוסף ג. ממתין
    18/11/2007

אני בן 47 ועשנתי 3 קופסאות סגריות במשך 30 שנה עד לפני כשנה. לפני כשנה הפסקתי לעשן תוך שימוש בתרופה זייבן למשך חודשיים.
    עד לפני הפסקת העישון נהנתי מיציאות סדירות להפליא ונוחות טובה מאוד לאחר התרוקנות ללא שום תופעות לואי.
    לפני כחצי שנה לאחר שחויתי אי סדירות ביציאות, צואה רכה מידי, הרגשה חריפה של חוסר התרוקנות לאחר הביקור בשירותים, ריר בצואה ודם בצואה (לפי הסדר הזה) פניתי לטיפול ואובחנתי כלוקה בקוליטיס, טופלתי בנרות רפאסל 1000 מ"ג ואני ממשיך בטיפול, נר אחד 1000 מ"ג כל יומיים שלושה.
    תופעת אי הסדירות נפתרה כמעט לחלוטין הצואה עדיין רכה מידי הרגשת אי ההתרוקנות פחתה אך עדיין קיימת ( אוליי מכוון שהפסקתי ללחוץ כבעבר) הריר פחת אך הדם עדיין ממשיך בתדירות של כ4 פעמים בשבוע.
    שאלתי היא: הדבר היחידי המפריע לי הוא חוסר הנוחות של הרגשת אי ההתרוקנות שלאחר הביקור בשירותים, מעבר לזה אין לי שום כאב או בעייה עם המחלה , האם יש תרופה או מזון ספציפי המתאים לטיפול בהרגשה ( לא לחזור לעשן!!!)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ממתין לתשובה

הוספת תגובה

• קוליטיס

ד''ר שמואל אביטל
    19/11/2007

יוסף שלום,
    מהתיאור שלך אני מניח שעברת קולונוסקופיה שהדגימה קוליטיס באזור הרקטום ומעלה. התחושה של חוסר ההתרוקנות לאחר יציאה קרוב לוודאי קשורה לדלקת ברירית הרקטום ולכן צריך להשתלט על הדלקת. כדאי להיבדק שוב אצל הגסטרואנטרולוג המטפל במידה והדלקת מאוד פעילנ ניתן לטפל גם בחוקנים של סטרואידים או להעלות את מינון הטיפול ברפסל.
    בברכה
    דר אביטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו