דם בצואה + IBS שאלה לגבי סרטן המעי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דם בצואה + IBS שאלה לגבי סרטן המעי
    אלי
    19/09/2010

שלום

אני בן 38 ובדרך כלל בריא (לא מעשן, משקל תקין ועוסק המון בספורט). בשנת 95 לאחר שהתחתלי לסבול מכאבי בטן שמעירים אותי מוגדם בבוקר, עצירות גאזים ושלשולים, עברתי בירור מעמיק כמו חוקן בריום בדיקות צואה וקולונוסקופיה קצרה (שאגב נעשתה בסורוקה עי פרופ עמי ספרבר, פשוט זיהיתי אותו מהתמונה, אחרי הכל כאשר מישהו תוקע לך מטר צינור ל.. אתה לא יכול לשכוח אין הוא נראה גם אחרי 15 שנה :) שכולן נמצאו תקינות, הובחנתי כחולה עם IBS ומאז כבר 15 שנה אני חי עם זה מצויין וממשיך לסמוך על הבטן שתדאג להעיר אותי כל יום ב 7 בבוקר עם שילשול או עצירות או שילוב של שניהם.

לפני כשנה פתאום הויעו לי טחורים, ללא דימום אך עם כאבים רבים. טופלתי בנירות עד להחלמה. ושוב שקט, פרט להפרעות ה IBS. במהלך חיי קרה לי מספר פעמים שראיתי דם על נייר הטואלט בעיקר כאשר ישנם יציאות מרובות וקשות באותו היום, אבל לפני יומיים נבהלתי לגלות ששינו דימום חריפ מאד בצואה. האסלה ומסביב לצואה היו כמויות רבות של דם טרי ובהיר. הדם נראה מסביב לצואה ולא חלק ממנה. זה קרה פעם אחת נוספת היום אך זה לא קורה בכל יציאה. בזמן הדימום לא נראה שסבלתי מטחורים, לפחותלא מכאב.

השאלות שלי:

האם המצב שאני מתאר יכול להיות סרטן המעי?
    האם סרטן המעי יכול להופיע בגיל 38?
    האם מחלת ה IBS מעלה את הסיכון לסרטן המעי?

יש לציין שלפני כחודש ביצעתי כהרגלי מידי שנה בדיקום דם כלליות, הן נמצאו תקינות, אם כי יש מצב של "כמעט אנמיה" בו מדדי ההמוגלובין ומספר כדוריות האדומות נמצאים קרוב מאד לגבול התחתון, אך בתוך הנורמה. גם רמת הסידן עומדת על 9.8 אשר הגבול העליון 10.. לא ברור אם זה מוסיף משהו. כמובן שאני יכול לפנות לרופא המשפחה, אבל היות ואני סובל מ IBS אני לא יכול לבוא בתענה שיש לי שינויים ביציאות, כי זה לא חדש. ולגבי הדימום, לא מזמן התלוננתי על טחורים, והחשש הוא לעבור עוד קולונוסקופיה מיותרת שבסוף התברר שזה כן הטחורים. מה קורה אם הדימום חולף לאחר מספר ימים? האם זה מחזק את ההנחה שזה היה משהו שטחי מהתחורים, או שמה דימום בגלל פוליפ או גידול בא והולך?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דם בצואה + IBS שאלה לגבי סרטן המעי

ד''ר אליזה טיומני
    19/09/2010

שלום לאלי
    שאלה מאוד ארוכה-תשובה-קצרה-כן ,חייבים להשלים בירור מלא של מעי הגס ובמיוחד שיש גם אנמיה גבולית -יש לבצע קולונוסקופיה גם אם לפני 15 שנה עברתה סיגמה וחוקן בריום
    בברכה
    ד"ר אליזה טיומני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אלי
    20/09/2010

אגב בעקבות הכמעט אנמיה ביצעתי בדיקת נוספות (לאחר שהתעקשתי) והיום ראיתי את התוצאות. הבדיקות הן רמות B12 ברזל וחומצה פולית. כולן יצאו תקינות. רמת הברזל קרובה לגבול העליון וגם הטרנספרין תקין. המדדים הכמעט חריגים באנמיה הן שלושת המדדים הקשורים בהמוגלובין וכמות כדוריות. שאר המדדים כמו שונות ונפח נמצאים באמצע. לפני כשבועיים סבלתי מדלקת גרון ותופלתי באנטיביוטיקה. רופא המשפחה תען שהכנעט אנמיה ככל הנראה בעקבות הזיהום, אבל זה היה חפני הופעת הדימום. בסה"כ היו שני מקרים של דימום, פעם אחת דיי מורגש שהשאיר סימנים נראים על האסלה, כאילו הדם ניתז הצידה, ובפעם השניה היו מעט סימנים בצואה ויותר על הנייר. לאחר מכן היציאות היו ללא דם נראה. בכל אופן, אני אחשור לרופא לבקש הפניה לגסטרולוג מחר. השאלות שלי כאן נובעות רק מהצורך לחפש הרגעה ולא לאבחון. אם אני מבין נכון, ככל שצבע הדם בהיר מיקום הדימום קרוב יותר ליציאה (אצלי הוא היה מאד בהיר כאילו מהול במים). בגיל 38 הסיכוי לסרטן המעי נמוך מ 10% בעיקר לאור העובדה שלא היו מקרי סרטין מעי אצל קרובים. כמו כן, לפי מה שהבנתי מעי רגיז אינו מעלה סיכון לחלות בסרטן אך גם לא מוריד. האם כל מה שציינתי נכון? והאם גם הפעם הגסטרולוג יסתפק בקולונוסקופיה קצרה ללא הרדמה כמו לפני 15 שנה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערה אחרונה

אלי
    20/09/2010

הסתכלתי עכשיו בהיסטוריית הבדיקות דם למדדי האנמיה. נראה שגם ב 2006 סבלתי מאנמיה קלה לאותם מדדים (אז זה אף חרג מהנורמה). ב 2007 זה הסתדר אך עדיין נמוך. וב 2008 זה קצת עלה, אך המדדים תמיד בצד השמלאי מהאמצע, כאילו נתיה כרונית לאנמיה. אני מניח שאם האנמיה ב 2006 הייתה בעקבת דימוד מהמעי, מצבי היה הרבה יותר חמור היום, האמנם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הערה אחרונה

ד''ר אליזה טיומני
    20/09/2010

שלום אלי
    אם מתרת הדיון המעמיק הזה היא הרגעה-אז תרגע ותציג את כל הנתונים הללו בפני רופא גסטרו שתפגוש והוא יחליט איזה בדיקה לבצע .בככלית דברים שכתבתה הם נכונים .
    בהצלחה
    דר טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו