מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גידול במעי ודם בצואה - כיצד לטפל?חי27/09/2010
שלום,
מתריע מראש – הסיפור ארוך, הפרטים בו רבים.
אבא שלי עבר קולונסקופיה לפני מספר חודשים. נמצא גידול בגודל 3 ס"מ! רק בבדיקה שנייה (כנראה עם צוות קליברים) הצליחו להסיר את הגידול לגמרי.
בדיקתו גילתה כי חלקו סרטני. לטענת הבודקים, הגידול הסרטני התחיל רק במרכז ולא הגיע לדפנות. אי לכך,טענו כי אבי אינו בסיכון והחליטו לבדוק שוב לאחר 3 חודשים לבטחון.
הזמן חלף.
בבדיקה חוזרת גילו כי שוב ישנו גידול באותו המקום בדיוק ושוב הוא בגודל 3 ס"מ. אמרו שקצב הגדילה שלו מעורר חשש וככל הנראה יהיה צורך בניתוח. אבי שוחרר הביתה והחליטו שיקבעו בהקדם המשך טיפול.
חלף סה"כ שבוע מאותה בדיקה ולאבי נשפך דם רב בצואה (הרבה דם- נשארו כתמים גם אחרי שהמים באסלה ירדו). הדבר קרה במוצ"ש האחרון. פינינו אותו לביה"ח, ובמיון אשפזו אותו בדחיפות. במהלך הלילה הוא איבד דם רב ונאלץ לקבל שתי מנות. כמו כן, לחץ הדם שלו קפץ מעלה ומטה, והוא איבד את ההכרה (כנראה ממחסור בדם). הרופאים הצליחו לייצב אותו ודנו אם צריך ניתוח מיידי. החלטתם הייתה שקודם יש לייצב אותו ולחזק אותו ומיד אח"כ להשיג מומחה רציני שיבצע שוב קולונסקופיה- על מנת לצרוב את האזור המדמם, ועל הדרך כבר להמשיך לניתוח.
הבעיה הגדולה היא שכרגע חול המועד,ונראה כי חלק מהמומחים נמצאים בחופשה.אבי היה על עירוי ולא הורשה לאכול- כנראה מהסכמה שיהיה ניתוח בקרוב. בבוקר יום ראשון נאמר לו שיעבור קולונסקופיה אם ימצאו מישהו קליבר, ואם לא ביום זה, למחרת. רצוי במהלך היום, ולא במהלך הלילה אז יש רק תורנים. היום חלף, מצבו של אבי הוטב והוא לא עבר בדיקה. הדימום נחלש מאוד (נתנו לו טסיות להסמכת הדם),אך לא נפסק לחלוטין. הוא מחובר למכשירים נראה יציב ומתנהג כרגיל.
היום,יום שני, החליטו פתאום שאבי יאכל דרך הפה. בנוסף, לא מזכירים קולונסקופיה בקרוב. וכאן החשש שלי עולה ומציף אותי. מדוע פתאום נעלמה הדחיפות שהייתה ברגע שאושפז – האם העובדה שתסמיני הבעיה נחלשו עשויים לרמוז שהבעיה אינה דחופה? בנוסף, לא ברור כעת מתי אותו ניתוח יתרחש. יש לזכור כי ביום רביעי כבר שוב ערב חג, ואם בחול המועד כוח האדם צומצם מעט, הרי שהמצב בחג (ומדובר על רביעי חמישי,ואח"כ גם השבת) לא יהיה טוב יותר. בנוסף, אזכיר שנתנו לאבי לאכול בפה, דבר שאינו מעיד על בהילות לניתוח.
ייתכן שניתוח אינו דחוף. אבל אני לחוץ מאוד. כיצד ניתן להיות משוכנעים בדבר? אציין שהבדיקות שאבי עושה הן דם, לחץ דם, קצב לב, ובוחנים את הצואה. למרות הדחיפות,אבי לא עבר עדיין קולונסקופיה ולא אף בדיקת דימות כלשהי. לא CT, לא MRI. ולשאלתי – לאור זה שהחג מתקרב, וביה"ח עשוי לעבוד על מתכונת תורנים, האם לא ראוי ביותר לבצע בדיקה כלשהי מבין אלו שציינתי שתחשוף כיצד נראה המעי, וניתן יהיה להעריך בעזרתה את מידת הבהילות? האם ניתן לדעת באמת את מידת הדחיפות גם ללא דימות? מדוע נמנעו מבדיקות שכאלו ולא מזכירים אותן?
אנא ייעצו לי,אני חושש מאוד.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול במעי ודם בצואה - כיצד לטפל?
ד''ר אליזה טיומני27/09/2010שלום חי
כל הסיפור לקוי מאוד בפרטים רפואים -אולי לא באשמתך וגם בהחלט לא ברור מדוע מושכים כל כך הרבה זמן עם הניתוח לאחר שאביך כבר יציב ? ומדוע באמת לא עשו הדמיה נוספת?
קשה לי לענות לך . מדוע אתה לא שואל אצל רופאים המטפלים? מדוע לא מתלונן אצל מנהל מהחלקה ? בית החולים? חג -זה לא תרוץ!
בהצלחה וביראות טובה לאביך
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול במעי ודם בצואה - כיצד לטפל?
חי27/09/2010תודה רבה על התשובה המהירה.
הערב הסתבר לי שיש דחייה בניתוח בגלל שאבא שלי לקח אספירין.
לטענת הרופאים שם, האספירין מדלל את הזמן למשך זמן רב גם אחרי שלקחו אותו לאחרונה, ועלול לסכן את הניתוח. לכן הם מעדיפים לחכות שהשפעתו תפוג, כל עוד כרגע הדימום פחת ואינו מסכן אותו. נשמע הגיוני. בכל מקרה הוא כמובן ימשיך להיות מאושפז כל עוד יש דימום.
לגבי האפשרות לבצע דימות, עדיין לא ממש קיבלתי תשובות שהבנתי. הטענה שנשמעה היא שצילומים כאלו לא מיועדים למקרים כאלה ולא יסייעו. אם כך, למה בדיקות MRI כן משמשות?
אמנם לא נקבע תאריך - אך היום כבר מדברים בכללי על ניתוח עוד כשבועיים. האם יש טעם לנסות להשיג MRI באופן פרטי כשמדובר בפרק זמן כזה והאם זה בכלל יכול לשנות משהו מבחינת דחיפות הניתוח ומועדו? האם בכלל ניתן להשיג בדיקה כזו באופן פרטי? וכמה זמן ממתינים בד"כ לבדיקה?
עוד - (חשבתי על זאת רק עכשיו בלילה) מכיון שאבי מעקם את האף אל מול האוכל שמוגש בביה"ח, האם יש מאכלים מסויימים שעלולים לפגוע בהחלמת הדימום וכדאי להמנע מהם?
כעת אני יחסית רגוע יותר מהבוקר, אבל אני עדיין מתעניין בשאלות אלו.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?