התקף קוליטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקף קוליטיס
    ענת
    08/10/2010

לפני כחודש אושפזתי בית החולים בשל התקף קוליטיס . יש לציין שאני במחלה כבר 11 שנה . היתה לי תקופה של כ 3 שנים של רמיסיה .
    בשל טיפולי הפוריות בהן אני נמצאת חלה הידרדרות.

באבחון קולונסקופיה נמצא חלק חולה באזור כפף הטחול ודלקת קלה במעי הרוחבי . המעי הדק תקין .

בהמלצת הרופא ניתן לי חוקן בטנזול + 4 גר' ראפאסאל ביום .(גם מאחר ואני בטיפולי פריון וזה הכי פחות מזיק לטענת הרופאים )

היתה לי הטבה כשבוע אך שסיימתי את החוקנים שוב התחיל הדימום .
    אני סובלת בעיקר מנפיחות הבטן + כאבים לסירוגין( כאילו האוכל מגיע ולא יורד )לוקחת נורמלקס )
    ויוצא לי שלשול מימי דמי (צבע אדום) כ3 פעמים ביום ..
    האם החוקנים יגיעו לחלק החולה ? האם אין צורך בסטרואידים דרך הפה ?
    כמה זמן מותר ליטול חוקנים אלו ?
    מאחר ואני בטיפולי פוריות האם יכול לפגוע בפוריות שלי ? בכניסה להריון ?
    אני די מיואשת .
    - לא רואה את הסוף . תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקף קוליטיס

הוספת תגובה

• התקף קוליטיס - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    08/10/2010

שלום ענת
    מה שחשוב- זה לא להתייאש-זמדובר במחלה כרונית עם עליות וירידות וצריך להיות איתה בשלום ובשכנות טובה
    מצבך מבחינת המחלה כעת ממשיך להיות פעיל וזה למעשה המשך של אישפוז כאשר את לא נכנסת לרמיסיה מלאה.
    אין טעם כעת להמשיך הטיפולי פוריות עד שאת לא ברמיסיה מלאה כי בזמן פעילות המחלה יש פחות פוריות. לכן כעת יש לקבל טיפול מלא עד לכניסה להפוגה -מה שאת כעת מקבלת לא מספיק לך .מדוע את לא מקבלת אימוראן או פורינטול? זה טיפול שמחזיק את הרמיסיה טוב ולתווך ארוך ואפשר להיכנס להריון.
    כדי לך אולי לשמוע עוד דעה -יש כמה וכמה רופאים טובים בתחום זה -ד"ר איריס דותן ,פרופ הלפרן ועוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב

אזאר
    02/10/2014

אני בשבוע 16 להריון ואני סובלת מהתקף כבר יותר מחודש, מקבלת ראפרסאל 3 גרם ביום וחוקן ראפאסאל אחד וההתקף לא מפסיק . האם חוקן בטניזול עלול להזיק לעובר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו