דם בצואה!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דם בצואה!!
    עדי
    12/10/2010

שאלה קטנה, דאגה גדולה!!
    בעלי בן 39, מעשן קופסה וחצי ביום, אינו עוסק בספורט ועייף כל הזמן...
    לפני שבוע הופיע מקרה חד פעמי של דימום בצואה (דם טרי). בעברו דלקת בלבלב...כמעט התעלפתי כשסיפר לי... האם בהכרח דם בצואה מעיד על סרטן המעי הגס או שמא יש מחלות אחרות כגון דלקות וכיוצ"ב שגורמים לכך??? בבקשה תשובה מהירה אם אפשר.. תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דם בצואה!!

הוספת תגובה

• להירגע - קודם כל

עמיר
    12/10/2010

קודם כל אני לא רופא. דם טרי בצואה לא בהכרח מצביע על סרטן. קיימות סיבות רבות לדם טרי במואה לדוגמא טחורים כמו שהיה לי. והרבה דם..
    יחד עם זאת בוודאי הרופאים יענו לך ביתר מקצועיות והכוונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בצואה!! - תגובה

פרופ' עמי ספרבר
    12/10/2010

שלום לך עדי,
    ראשית, יש הרבה גורמים לדם בצואה חוץ מסרטן. כשמדובר בדם טרי, ובמקרה הזה חד-פעמי, אין סיבה להיכנס ללחץ לגבי סרטן. הגורם העיקרי לתופעה כזאת היא טחורים.
    אם בעלך עייף כל הזמן כדאי שיעשה בדיקות דם ובייחוד ספירת דם לשלול אנמיה. בוודאי שרצוי ומומלץ בחום שיפסיק לעשון ויהיה פעיל גופנית.
    באם הדימום יישנה כדאי לפנות לבדיקה על ידי רופא המשפחה או פרוקטולוג.
    בברכה,
    פרופ' ספרבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו