פולפוזיס משפחתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פולפוזיס משפחתי
    מירה
    18/10/2010

שלום שמי מירה .בת 32 איבחנו לי פוליפוזיס משפחתי , לאחר שעברתי קולונסקופיה 4 פעמים. נמצאו כאלף פוליפים ,בגדלים שונים לאורך המעי .אזור הרקטום נמצאו פוליפים מרובים. בצטקוםעל השסתום נראה פוליפ גדול מאוד,דמויי אשכול ענבים גדול מאוד. גם לאמי היה פוליפים במעי פוליפוזיס אך היא נפטרה מסרטן הקיבה בגיל 38 . אחי עבר כריתת מעי גס בגיל 10 לאחר שגילו לו פוליפוזיס שעשו לו הרבה בעיות . כמו כן עברתי גסטרוסקופיה והאבחנה היא: מבנה לא רגיל של הקיבה ,רובה מכוסה על ידי פוליפדים רבים ויתכן כי ישנם לא מעט פוליפים בקרדיה ובגוף הקיבה .ישנם דימומים רקטאליים . סוג פוליפים fundic gland , חוסר ברזל 9.4 שאלתי היא: הרופאים ממליצים על שתי אפשריות או להוציא את כל המעי הגס . או לעשות כל שלושה חודשים קולונסקופיה ולהוציא 3-4 פוליפים וכמו כן לקבל ברזל בעירוי כי הכדורים לא נספגים בדם.כאשר ביקרתי אתמול אצל פרופסור והו אמר לי שאם הייתי אשתו או הבת שלו כבר הייתי בניתוח.אודה לך אם תתן לי את דעתך למצבי ומה כדאי לעשות . תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פולפוזיס משפחתי

הוספת תגובה

• פולפוזיס משפחתי - תגובה

ד''ר יהודה קריב
    31/10/2010

שלום רב
    מתנצל על העיכוב בתגובה.
    מהתאור שמסרת כל הפרטים מראים על פוליפוזיס משפחתי מסוג FAP : familial adenomatous polyposis. מס' הפוליפים, הפוליפים בקיבה ותאור המחלה אצל קרובי המשפחה כולם מתאימים לתסמונת זו. במצבים אלה יש התוויה ברורה לכריתה מונעת של המעי הגס כי 100% מהלוקים בתסמונת מפתחים סרטן המעי הגס, אם לא מבצעים ניתוח. אם יש פוליפים מרובים גם ברקטום הניתוח המומלץ הוא כריתה מלאה של המעי הגס והרקטום. במרבית המקרים אנו מבצעים שחזור וחידוש המשכיות המעי לאחר הכריתה, על ידי יצירת פאוץ ממעי דק וחיבורו לפי הטבעת כתחליף רקטום. בעזרת ניתוח זה מרבית החולים משיגים איכות חיים סבירה עד טובה מאוד.
    בברכה,
    ד"ר קריב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו