מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סובל שנתיים מכאבי בטןערן06/11/2010
שלום רב,
מזה כשנתיים אני סובל מכאבי בטן בבטן התחתונה מצד שמאל. חשוב לציין שהכאב נקודתי בקטע מסויים בצד שמאל בבטן תחתונה.
שלושה חודשים לפני תחילת הכאבים היה לי פרזיט Giardia lamblia, לקחתי אנטיביוטיקה, עשיתי בדיקת צואה ויצא תקין (יכול להיות שלא רואים אותו בבדיקה צואה?).
הכל התחיל אחרי שהרמתי משהו כבד ולמחרת היו לי שילשולים רבים ומאז אני פתאום רגיש למאכלים שהייתי אוכל בעבר ללא חשש. הייתה תקופה שהייתי מתפנה 3 פעמים ביום, כנראה כי המשכתי לאכול הכל בלי לחשוב אם זה עושה לי טוב או לא. אחרי תקופה הפסקתי לאכול הכל וירדתי המון במשקל והגעתי לתת תזונה.
עשיתי בדיקות דם- יצא תקין. עשיתי הליקובקטור- יצא תקין. עשיתי גסטרוסקופיה- יצא תקין.
עשיתי אולטרסאונד דרכי עיכול עליונות- יצא תקין. עשיתי בדיקות צואה ודם סמוי- יצא תקין.
עשיתי אולטרסאונד במעיים יצא חשד לכניסה ויציאה של מעיים, הייתי אצל רופא כירוג ששלל הרניה בבדיקה גופנית. הוא קבע שאולי יש דלקת בגידים, אני לא יודע על בסיס מה.
האם דלקת בגידים גורמת לתופעות כאלה??
האם יכול להיות שבגלל הפרזיט נפגעו לי אינזמי עיכול?
אנא אם למישהו יש רעיון מה זה יכול להיות או מה לעשות מכאן אני אשמח לשמוע כי המצב באמת בלתי נסבל. אני בקושי אוכל, אני סובל מיציאות לא מסודרות, אני לא עובד ואני בקושי יוצא מהבית.
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובל שנתיים מכאבי בטן - תגובה
ד''ר אליזה טיומני06/11/2010שלום אלירן
אתה מתאר מצבך אשר התחיל מימשהו פשוט ושכיח לפני שנתיים אשר התדרדר במהלכן עד למצבך הנוכחי :שאתה לא עובד,רוב הזמן מבלה בבית ומרגיש חולה.קשה לפתור את כל הבעיות כאן באתר.יש אבל מספר שאלות שלא ברורות-לא כתבתה שעברתה קולונוסקופיה? ומה זה אולטרסאונד למיים-? לא ברור.כדי לך אולי לארגן את כל החומר הרפואי ולגשת למנהל מחלקת גסטרו או סגנו לשמוע חוות דעת נוספת באופן פרטי .הוצאה זו מוכרת ע" כל הביטוחים המשלימים בקופות וגם ע" חברות הביטוח. לדוגמה -פרופסור בר מאיר ,פרופ ' הלפרין ,פרופ' עמי ספרבר ועוד.
תרגיש טוב
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה
ערן06/11/2010עשיתי אולטרסאונד של הכליות וביקשתי מהרופא שעשה לי את האולטרסאונד אם הוא יכול לבדוק לי גם את הבטן התחתונה מצד שמאל איפה שכואב לי, הוא בדק ואמר שהוא רואה כניסה ויציאה של מעיים. אחרי שהלכתי לרופא כירוג הוא בדק אותי ידנית ואמר לי שאין לי הרניה.
הייתי אצל פרופ' עמי ספרבר, והוא אמר שכנראה זה מעיי רגיז ושכדאי גם לבדוק טיפול פסיכולוגי קוגנטיבי.
אני מכבד את הפרופסור אבל אין לי את כל התופעות של מעיי רגיז ויש לי כאב קבוע באיזור מסויים בבטן.
לא עשיתי קולונוסקופיה כי הגסטרולוג שלי אמר שאין סיבה כי אני צעיר מדי לפוליפים (אני בן 24).
אני לא יודע מה זה הכאב הזה ומאיפה הוא בא. אני לא יודע למה אני פתאום רגיש לאוכל שהייתי אוכל באופן קבוע בעבר.
השאלה האם יכול להיות שבגלל דלקת בגידים יהיו כל התופעות האלה?
האם הפרזיט שהיה לי גם לבעיה באינזימים במעיים?
האם הרניה יכולה לגרום לבעיות בעיכול?
האם יש עוד מחלות שיש להם סיפטומים כאלה??
תודה רבה ושיהיה שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה - תגובה
ד''ר אליזה טיומני07/11/2010אני חושבת שלמרות שאתה צעיר וסביר מאוד שיש לךתסמונת המעי הרגיש אולי משני לזהום בעבר , כדי בכל זאת לבצע את קהולונוסקופיה בכדי לשלול סופי שאין לך בעיות ברירית מעי הגס כ מסוג קוליטיס מיקרוסקופית .ואם קולונו יהיה תקין זה עוד יותר יתמוך באבחנה של מעי רגיש.
בכל מיקרה כדי לך לקחת פרוביוטיקה מסגו CO-BIOTIC לתקופה ארוכה של כמה חודשים בכדי לאזן מחדש את חיידקי המעי
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושבוע נפלא!
ערן07/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?