בדיקה אנדוסקופית שרציתי לדעת את משמ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקה אנדוסקופית שרציתי לדעת את משמ
    גלינה
    08/11/2010

שלום רב לכם, עשיתי בדיקה בדרכי העיכול העליונות וכתוב לי לגבי הקיבה שיש גסטריטיס ארוזיבית באנטרום ולגבי התריסריון פילורוס פעור, דפורמציה קשה של הבצל, החלל מוצר, כיב בסיסו מכוסה אקסודט, הרופא כתב שיש לבצע ארדיקציה ולהמנע מעישון וNSAID אודה לכם מאוד מאוד אם תשפכו קצת אור על הממצאים ומה זה אומר לגבי העתיד, בינתיים לאחר טיפול תרופתי הכאבים שככו אך האם עלי להיות במעקב? עלי לציין שכבר פעמיים הייתה לי התלקחות של כאבים חזקים בבטן העליונה ולקחתי תרופות. האם זו בעייה כרונית שאמורה לחזור על עצמה? האם עלי לעבור בדיקות תקופתיות? והאם חלילה אני בסיכון לסרטן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקה אנדוסקופית שרציתי לדעת את משמ - תגובה

ד''ר יהודה קריב
    08/11/2010

שלום רב
    התאור שאת מוסרת מתאים למחלת כיב שפיר כרוני קשה של התריסריון בשילוב עם דלקת של החלק המרוחק של הקיבה. הארדיקציה שציינת היא טיפול לסילוק חיידק בשם הליקובקטר פילורי שלעיתים קרובות גורם לכיב ולדלקת. כיב בתריסריון שמגיב לטיפול תרופתי בדרך כלל אינו מצריך אנודוסקופיה חוזרת כי בכיב בתריסריון (בניגוד לקיבה) אם הוא נראה שפיר אז החשד לממאירות מאוד נמוך. אבל אם הסיפמטומים ממשיכים הגסטרואנטרולוג המטפל צריך להחליט האם יש מקום לאנדוסקופיה חוזרת.
    בברכה
    ד"ר קריב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו