מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחוצה מאוד מאוד!!!מורן15/11/2010
שלום לצוות הרופאים היקר!
טוב, מקווה שתוכלו להרגיע אותי, ולענות על שאלותיי במפורט.
אני בחורה בת 20, בריאה בדר"כ. לפני כחצי שנה עברתי ניתוח לכריתת התוספתן שהיה מודלק וגרם גם לנמק. ההחלמה לא הייתה קלה, אך לבסוף הכל חזר לקדמותו תודה לאל.
לפני כ-3 שנים בערך סבלתי המון מכאבים בבטן העליונה. עברתי בדיקות- דם, צואה,שתן, US, חוקן בריום, גסטרוסקופיה, תבחין נשיפה.. כל הבדיקות יצאו תקינות ברוך ה'! והגסטרואנטרולוג סיכם את המצב – תסמונת המעי הרגיז IBS.
העניין הוא שעכשיו המצב חזר ואף החריף.
כבר מעל חודש שאני סובלת מכאבים בבטן העליונה בעיקר. בנוסף בבטן האמצעית (האזור שמעל הטבור), מרגישה תחושת "שריפה" במקומות הללו ובנוסף מתחת לצלעות. (יש כאב גם בעת שיעול, התעטשות, וכל דבר שגורם ללחץ על אזור הקיבה).
אני סובלת מבחילות חריפות, גזים מרובים (שמתרבים לאחר אכילה) המון גיהוקים.
תחושה כללית לא טובה. חוסר תיאבון שהתווסף לאחרונה, (לפעמים דווקא התיאבון פתאום בסדר ואני רעבה והכל..)ולפעמים אחרי אכילה מועטה אני מרגישה שכבר שבעתי. מה שלא היה בעבר- כי התיאבון היה בריא והכל היה בסדר! יש גם תחושה של סלידה מאוכל מידי פעם וקושי לבלוע מהחשש להקיא.
(תופעה זו בעיקר בבוקר.)
לגבי היציאות- הייתה תקופה של עצירות, עכשיו יש תחושה של "לרוץ לשירותים" המון יציאות רכות (לא שילשולים ממש) לפעמים הצואה קשה, בקיצור המון שינויים אבל לא דם בצואה!
עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות עם ברזל מעט נמוך (אבל עניין הברזל היה נמוך גם שלא סבלתי מכאבי הבטן, והוא תוצאה של דימומים קשים במחזור). בדיקות צואה ושתן- תקינות. US- תקין.
ואני ממתינה לתשובה של תבחין הנשיפה לגילוי ההליקובקטור פילורי.
אני מוצפת חרדות, מוטרדת מאוד, ועל סף דמעות, מרגישה כבר תחושת חנק, קושי לנשום!
אני מאוד חוששת ממקרה של סרטן הקיבה, רופא המשפחה אמר להסיר דאגות מלבי וכי הוא לא חושב שמדובר בעניין רציני.
למרות זאת אני מוטרדת ברמות קשות !!!
אז האם זה יכול להיות חס ושלום סרטן הקיבה?? או שכל זה באמת יכול להיות החיידק??
אני יודעת שצריך להמתין בסבלנות לתשובות אך אני מרגישה שאני יוצאת מדעתי...
מצטערת על אורך המכתב מקווה שתבינו את הלחץ והחרדה שבהם אני נמצאת, ותענו לי שהכל בסדר ואפשר להירגע!
ממתינה לתשובתכם והמון המון תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה מאוד מאוד!!! - תגובה
ד''ר אליזה טיומני15/11/2010שלום למורן
אני מקווה שאת מבינה שזה קשה לפתור את הבעיות שלך על גבי האתר אך על פניו לפי סיפור שאת מוסרת מאוד יתכן באמאת מדובר בעיה "תפקודית",מסוג IBS .את כבר עברת גסטרוסקופיה לפני 3 שנים ואין לך עדות לזהום בהליקובקטר -כל זה סימנים שאין לך סרטן בקיבה.
תכדי שתפני לקבלת עזרה ממשית במרפאת IBS אשר במיוחד נפתחה במכון גסטרו בבית חולים איכילוב בת"א
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר טיומני המון המון תודה!
מורן16/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?