מעי רגיש למגע?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעי רגיש למגע?
    שאול
    12/01/2011

בקשר לתסמונת מעי רגיש, האם לחיצה על המעי דרך הבטן מגבירה את הכאב? לפעמית כשהאיזור רגוע ואני לוחץ פנימה אני חש בכאב עמום לעומת צד שני של הבטן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעי רגיש למגע?

הוספת תגובה

• מעי רגיש למגע? - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    13/01/2011

שלום
    השם "תסמונת מעי הרגיש" מתיחס לא לזה שהוא רגיש למגע ביד אלה שקיימת רגישות יתר של כל המעי לכל מיני גורים והוא מגיב בספזם וכאב לגורמים שאצל אנשים אחרים לא קורה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אבל...

שאול
    13/01/2011

כוונתי היא כזו: אובחנתי כאחד בעל מעי רגיש. הכאבים לעיתים קלים ולעיתים קשים יותר. שאלתי היא : האם עצם קיום התסמונת, באיזור מסויים של המעי אצלי, נגיעה באיזור זה מורגשת יותר מאיזור אחר במעי. מכיוון שבעת לחיצה דרך הבטן על המעי אני חש את הכאב מתגבר. שאלתי היא האם קשור למעי רגיש או שסמפטום הכאב המתגבר בלחיצה יכול להיות קשור לבעייה רצינית אחרת?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אבל... - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    13/01/2011

המעי רגיש למגע דרך הדופן גם אצל חולי תסמונת מעי הרגיש כי המעי רגיש מכיוון שלעיתים הוא בכותר דגול יותר עקב התכווצויות ועקב מתח מוגבר בדופן המעי .
    אין זה דווקא מכיוון לבעיות נוספות

בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו