מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיואשת כבר.. בעיות מעייםשני14/01/2011
שלום, שמי בר ואני בת 21.. לפני כחודש מצאו אצלי את חיידק ההליקובקטר לאחר שסבלתי מכאבי בטן, עצירויות, צרבות ובחילות.. אני עכשיו סיימתי את הטיפול המשולש והמצב נראה רק יותר גרוע.. קשה לי לאכול בגלל הבחילות המרובות.. אני לא מצליחה לישון כמו שצריך בלילה.. הבטן שלי עושה רעשים ומרגישהה כאילו היא מתכווצת, כמו הרגשה של רעב רק שזה לא בדיוק מרעב.. אני מרגישה רע רוב היום , כמו חולה.. אין לי חום, הכי גבוה שהגיע לי זה 37.1 .. אני סובלת כבר שישה חודשים מכל הסימפטומים.. בדיקת אולטראסאונד של בטן עליונה ותחתונה יצאה תקינה, סיגמואידוסקופיה יצאה תקינה עד כ50 סמ מהמעי הגס, אובחנה רק פיסורה.. אני כבר לא יודעת מה לעשות .. אני לא יוצאת מהבית, לא הולכת לעבודה.. אני גם אמטופובית ומתחילה לחשוש שלאט לאט נהיית גם אגרופובית.. אני הולכת לפסיכולוג.. אבל כל פעם זה נהיה יותר ויותר נוראי.. לא מצליחה לישון כמו שצריך בלילה.. אני לא יודעת מה לעשות כבר... האם זה משהו כמו סרטן? מה זה כבר יכול להיות? אני בחורה בריאה בדר"כ ורק בחצישנה האחרונה מאוד סובלת.. יש לציין שלאחותי יש קרוהן . תודה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחזיקי מעמד
לנה20/03/2012היי בר ממש נגע לי ללב כשקראתי את מה שכתבת.לפי מה שאת מתארת וגם לפי תשובה של רופא, יש סיכוי שפשוט יש לך מעי רגיש. גם לי יש אותה בעיה כבר הרבה שנים. אני רוצה להרגיע אותך שזה לא גורם לשום מחלות אחרות, אבל גם אי אפשר לרפא את זה, פשוט צריך ללמוד לחיות עם זה. אני ניסיתי את פרוביוטיקה וזה באמת מקל. תשימי לב גם לתזונה, יש מוצרים שגורמים ליותר נפיחויות ויש כאלו שלפחות. לי אישית הכי קל דברי חיטה, תנסי לנהל יומן אכילה, כך תוכלי לדעת מה גורם ליותר נפיחויות. כמה שנפיחות יותר קטנה, כך יש פחות כאבים. אגב לי גם עוזר שמן מנטה, את יכולה לנסות אותו בטיפות לשימוש פנימי או בכדורים שנקראים COLPERMIN. אין צורך במרשם וזו נחשבת תרופה טבעית. והכי חשוב אל תלחצי, זה לא מחלה סופנית, זה לא מפתח שום מחלות אחרות, פשוט המעי שלך רגיש יותר לאוכל... כמו שיש אנשים שהם רגישים יותר לשמש ונשרפים מהר ויש כאלו שיכולים להיות יום שלם בחוץ ולא יקרה להם כלום. זה בדיוק אותו דבר, קשה להשלים עם זה, אני ממש מבינה אותך, עבר הרבה זמן עד שקיבלתי את זה, אבל תראי שברגע שתקבלי את זה כמו שזה ותתחילי ללמוד את המעי שלך, "להתיידד" איתו, תרגישי טוב יותר. ותדעי שאת לא לבד, יש הרבה אנשים שסובלים מתסמונת מעי רגיש, את יכולה לפנות לפורומים וקבוצות שחולקים את הניסיון שלהם ותומכים אחד בשני, תוכלי למצוא הרבה מידע שימושי בנושא. אני מאחלת לך רק בראיות. לנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת כבר.. בעיות מעיים - תגובה
ד''ר אליזה טיומני15/01/2011שלום בר
דבר הכי חשוב זה לא להתיאש כי את בחורה בריאה ביסודה והבעיות הן רק לאחרונה
נתחיל מזה שאם לאחותך יש מחלת קרון אזי חשוב לוודה שאין לך גם (שזה מאוד לא סביר )-אם לא עשית -היתי ממליצה לבצע בדיקת CT-ENTEROGRAPHY שהיא מאוד מדוייקת לכל מחלות של מערכת העיכול
במידה והיא תקינה אז יש סיכוי שכל הבעיות הן בתחום מחלות פונקציאונאליות ואז כדי לשקול טיפול המכוון להורדת רמת הסטראס תרופות מסוג SSRI
במקביל כדי לנסות ל 6 שבועות דיאטה ללא לקטוזה (ללא חלב שוקולד גלידה קצפת ) ולקחת לתקופה מסודרת קפסולות פרוביוטיקה אשר מאזנים חיידקים "טובים" בבטן מסוג CO-BIOTIC - שני כדורים ביום לפחות 3-6 חודשים
יש כדור שמוריד התכצויות בבטן שנקרא COLOTAL -לוקחים 3 ביום
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר
שני15/01/2011תודה ד"ר, סוף סוף מישהו שלא אומר לי 'גשי לרופא שלך' כאילו אני לא יודעת שזה מה שצריך לעשות.. למי אני צריכה לפנות כדי לקבל את הכדורים הללו? רק גסטרואנטרולוג? זה באמת מייאש זה משפיע לי על חיי היום - יום, היחסים עם החברים הקרובים והכי חשוב לי- עם חבר שלי..
אבל האם זה נשמע לך כמחלה כלשהי? אמנם אני חרדתית ופחדנית אבל אני לא חושבת אפילו בכיוון של קרוהן, הפחד שלי הוא בגלל שאני אמטופובית אז אני מפחדת מדברים שקשורים למערכת העיכול... תודה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר - תגובה
ד''ר אליזה טיומני02/04/2012תרופות אלו ניתנים לפי מרשם רפואי -אפילו מרופא משפחה
אבל לפני זה תבצעי בדיקת CT של מעי הדק לשלול מחלת קרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר - תגובה
ד''ר אליזה טיומני15/01/2011גם רופה משפחה יכול לתת קולוטל ופרוביוטיקה קונים לב דללא מרשם לפי שם שרשמתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?