קולונוסקופיה וירטואלית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קולונוסקופיה וירטואלית
    רות
    06/02/2011

שלום.בת 66 היום עברתי קולונוסקופיה רגילה בבית חולים גדול במרכז הארץ אצל רופא מומחה עקב תלונות של כאב בטן עלי לציין שלפני 6שנים עברתי גם קולונוסקופיה באותו מקום כחלק מבדיקות למניעה הכל היה תקין פרט לדיברטיקולים באזור הסיגמא והמעי לרוחבו מפותל מאוד.היום גם קיבלתי הרדמה כמקובל והיה לי כאבים מאוד חזקים כשניפחו אוויר . לסיכום הרופא רשם המעי מפותל ביותר ויש בו סעיפים רבים מאוד עים לוע רחב והבדיקה מאוד קשה טכנית.המעי לא מתנפח היטב ולא ניתן להתקדם למרות לחץ חיצוני ושינויי תנוחה. בשל כך הבדיקה הופסקה .המלצות לבצע קולונוסקופיה וירטואלית .השאלה שלי אים בוירטואלית הרי מנפחים גם אוויר אז יכולים להיות לי כאבים חזקים בגלל הדיברטיקולים וחשוב לי לדעת ניפוח בוירטואלית יכול לגרום לקרע של הדיברטיקול או המעי?כי זה ממש מפחיד אותי או שבגלל שבוירטואלית אני יודעת שהצינור עד 10 ס"מ ואז זה לא גורם לכאבים? או שזה לא משנה כי אוויר מנפחים בכל המעי? אני שכחתי לשאול את הרופא וקשה להגיע אליו בתקופה הקרובה .ושאלה נוספת עד איזה גיל מבצעים את הקולונוסקופיה כמעקב מניעתי כשאין גורמי סיכון. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קולונוסקופיה וירטואלית

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה וירטואלית - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    06/02/2011

נתחיל מהסוף-גילוי מוקדם היום מומלץ עד גיל 75 אך במקרים מיוחדים גם בגיל מאוחר יותר.בדיקה וירטואלית קלה הרבה יותר בהשוואה לקולונו -כן מנפחים אוויר אך לא כל כך הרבה .מכו כן ב 20 % מהמיקרים מגלים דברים אחרים בבטן שלא ידעו קודם.
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו