מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שא' לרופאה- צניחת רקטוםמודאגת27/02/2011
שלום רב,
ענית לי כאן בנושא צניחת הרקטום. כעת- בעקבות המלצתך, אני עוברת בירור ע"י רופא המתמחה בבעיות ברצפת האגן- אך הוא אינו מנתח.( ליסי- ותודה כאן על ההכוונה וההמלצה שלך). בעקבות כך:
אני עתידה לעבור 3 בדיקות:מנומטריה, אולטראסאונד ודפקוגרפיה.
שאלותיי:
1. האם לאחר הבדיקות הללו ניתן יהיה לאבחן בוודאות האם אכן הייתה צניחת רקטום- ובאיזו מידה?
2. עד כמה הניתוח הבטני בשיטה הלפרוסקופית הוא שכיח בארץ? ( אני יודעת שיש מרכז מעולה בחו"ל- בקליבלנד..ואני יודעת גם שבחורה בגילי טסה לשם במיוחד לשם כך- כי היא "רצתה את הטוב ביותר"- אם לצטט את הרופא , אך האם ניתוח כזה לא נעשה הרבה בארץ? )?
3. בהנחה שאכן הניתוח יהיה בטני לפרוסקופי- מהם הסיכונים העיקריים בכזה ניתוח? מה זמן האשפוז הממוצע? כיצד "יוצאים מחדר הניתוח"? - כלומר: איזה צינורות? מתי כבר אפשר ללכת לשירותים לבד?
4. האם בניתוח כזה יש "סטומה", או שזה ממש נדיר? זה הכי הכי מפחיד אותי
5. מה אחוזי ההצלחה של הניתוח הזה- בארץ? האם ידוע לך סטטיסטית?
אני שואלת כל זאת מפני שממה ששמעתי - הכירוגים הקולרקטליים בארץ, עושים בעיקר ניתוחי פיסטולות, פיסורה, וטחורים, ובמקרים "גרועים" יותר- סרטן מעי גס וכ'ו.
האם צניחת רקטום הוא לא ניתוח שכיח ו/או שגרתי? שוב- אני בת 33- ללא הריונות, ובמצב פיזי "טוב"- עוסקת בספורט- אך סובלת מגמישות יתר - מפרקים/רקמות.
אני חוששת שבסוף עוד מצבי לאחר הניתוח, יהיה פחות טוב- ממצבי כיום. עד עתה- הארוע קרה לי פעם אחת- לפני כ3 שבועות, אך אני שומעת מסרים "סותרים" מכירוגים- שמדברים כבר עתה על ניתוח, ומרופאים אחרים העוסקים בתחום- שאומרים "לחכות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שא' לרופאה- צניחת רקטום - תגובה
ד''ר אליזה טיומני01/03/2011קשה לענות לך כאן על כל השאלות-והתשובה תהיה ברורה יותר רק לאחר בדיקות רצפת האגן .יש נסיון רב בניתוחים כאלונבארץ כולל שיטה לפרוסקופית אך בתחום זה באמת אין לרוץ לניתוח, אלה לאחר החלטות שקולות באיכילוב למשל יש פורום של רצפת האגן -יושבים כל מיני מיקצואות ומחליטים ביחד על כל מקרה ומיקרה..
אפשר לשמוע דעה נוספת-יש מספיק רופאים טובים בתחום זה בארץ
בהצלחה דר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד קטנה
דנה02/03/2011תודה רבה על תשובותייך כאן.
במיוחד על ההכוונה לפנות לד"ר ליסי- זאת ההמלצה הכי טובה שקיבלתי, כי הוא רופא מעולה ולא פחות- בנאדם מקסים. ה"מגרעה" היחידה בכל זה, זאת העובדה שהוא לא מנתח. אם הוא היה הרופא שצריך היה לנתח אותי, הייתי סופסופ נרגעת לגמרי- כי לא פחות חשוב לי מהמקצועיות והנסיון של הרופא, זה האישיות שלו- ובזה- אין הרבה רופאים כמו ד"ר ליסי.
האם תוכלי לכוון אותי בתחום הכירוגי- למי יש בארץ ניסיון בניתוחים כאלו? ( גם בי-ם אך גם באיזור המרכז)? אפילו לתת לי מס' שמות- ולא אחד- אם יש בעייה עם זה כאן בפורום. ( אני פשוט זקוקה לשמוע מס' שמות- לא רק מי-ם..), ומאחר והמלצתך על ליסי- מאד מאד עזרה לי, אודה לך אם תוכלי לכווני גם לכירוג המיומן ספציפית בניתוח זה. ( אני שמעתי על כירוגים שעוסקים בתחום הקולורקטלי, אך הם לאו דווקא מנוסים גם בניתוח לתיקון צניחת רקטום בשיטה הלפרוסקופית-בטנית- ולכן אני חוששת).
האם את זקוקה לכתובת מייל שלי לשם כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד קטנה - תגובה
ד''ר אליזה טיומני02/03/2011יש לא מעט רופאיםי שמנוסה בניתוחים מסוג כזה -תנסי ד"ר רון גרינברג ,פרופ' סייפן. ד"ר זמורה עודד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ובאיזור י-ם?
אנונימית03/03/2011תודה לך.
האם ידוע לך האם באיזור י-ם וסביבותיה יש רופאים שהתנסו בניתוח כזה? ( ספציפית לתיקון הצניחה, ולא כריתות מעי וכ'ו).?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?