מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה תשובהשרית10/03/2011
ד"ר עליזה שלום,
שמי שרית בת 49, ביצעתי קולנסקופיה וירטואלית עקב דמם רקטלי ועצירות..
תוצאות הבדיקה הן להלן:
הושגה הדגמה מלאה של המעי הגס עם דיסטנסיה טובה לאחר הכנסת אויר דרך צינור ברקטום.
הבדיקה בוצעה בשני מצבים: בשכיבה על הגב והמשך בשכיבה על הבטן.
הבדיקה בוצעה עם סימון צואה.
הודגם רפלקוס למעי הדק הסופי.
אין עדות לפוליפים הגדולים מ- 5 מ"מ ואין עדות לתהליך תופס מקום לאורך כל המעי הגס.
בסיסי הריאות תקינים.
הכבד דרכי המרה , הלבלב, הטחול, האדרנלים והכליות ללא ממצא מיוחד.
בקע טבורי קטן, מכיל שומן.
אין עדות לגושים באגן או למיימת.
אין עדות להרס גרמי.
השאלה שלי- מה תוצאת הבדיקה אומרת? האם הכל תקין,? מה זה אומר שיש לי בקע טבורי המכיל שומן? איזה טיפול אני צריכה לקבל? האם בדיקה זו אמינה?
האם הדמם והעצירות שממנה אני סובלת נובע מבקע תבורי?
אודה מאוד לתשובתך והנחייתך.
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אני לא מקבלת תשובה
שרית17/03/2011למה אני לא מקבלת תשובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תשובה - תגובה
ד''ר אליזה טיומני19/03/2011שלום שרית כבר ענתי לך אך אכתוב לך שוב-הבדיקה תקינה . ממצא לוואי -בקע טבורי קטן עם שומן בתוכו
אם אין לך שום תלונה לגבי הבטן אז כעת בקע שלך היא חסרת חשיבות קלינית. דיוק הבדיקה הוא טוב מאוד למטרת גילוי מוקדם בקבוצות אוכלוסיה בסיכון רגיל
בהצלחה
ד"ר אליזה טיומנ י* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה נוספת
שרית20/03/2011האם הבקע התבורי עם שומן עלול לגרום לעצירות?
אודה מאוד לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
שרית20/03/2011וממה נוצר בקע תבורי עם שומן ? וכיצד למנוע הגדלת הבקע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה
ד''ר אליזה טיומני21/03/2011לא ,בקע טבורי קטן לא יכול לגרום לעצירות אלה ההפך -לחץ מוגזם בשרותים או מאמץ פיזי מופרז יכולים לגרום להווצרות והגדלת הבקע
תרגישי טוב
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
שרית22/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?