צניחת רירית רקטום?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צניחת רירית רקטום?
    דנה
    01/04/2011

שלום ד"ר טיומני,

עזרת לי מאד כאן בעבר- עם המקרה של צניחת רקטום(פניתי בהמלצתך לד"ר ליסי)..

ביצעתי מס' בדיקות: 1. קולונסקו' קצרה- תקינה, 2. מנומטריה- פחות או יותר תקינה. 3. אולטראסאונד רקטלי- תקין. 4. דפקגורפיה שתוצאותיה : "תיפקוד ספינקטרום טוב, אין אנזימוס. רקטוצלה קידמי קטן שלא לוכד בריום ,אנטרוצלה לא מפריע או חוסם. לכל אורך הבדיקה לא הודגם פרולפס של הרקטום".

לבסוף, ראה אותי גם כירוג... הוא בדק אותי בקצרה: בשכיבה בברכיים כפופות, וביקש
    להתאמץ למשך לא יותר מ30 שניות. בסוף כתב באבחנה: Mucosol Rectal Prolapse

להזכיר: לפני חודש וחצי בעת התאמצות ניכרת בשרותים- ראיתי גוש גדול שיצא לי מפי הטבעת. לאחר נגיעה קלה ביד- הוא חזר ישר פנימה...בת 33.

הכירוג הזה לא הציע לי כל טיפול כרגע, למרות שיש לי מאז המקרה הזה קשיי התרוקנות שלא היו לי עד אז: לפני המקרה- הייתי הולכת כ4 פעמים ביום לשרותים ומתרוקנת ללא הפרעה. בדר"כ לאחר ארוחה.
    מאז המקרה הזה: לעיתים , אני חשה צורך להתרון- אבל בפועל- חסומה. פשוט לא מצליחה. ואם אני ממשיכה ללחוץ חזק- אני מרגישה- וגם רואה- שעוד רגע תקרה לי צניחה מלאה!
    אז- אני מפסיקה, מרגישה נפוחה, אפילו במשקל- אני 1.5 ק"ג יותר! ומחכה עד הבוקר. רק בבוקר- אני מצליחה להתרוקן שוב. ולפעמים אפילו 3 פעמים רצוף בשרותים...

שאלתי: 1. האם אין מקום לטיפול כלשהו במצב של צניחת רירית? האם טיפול עכשיו לא יכול למנוע צורך בניתוח גדול יותר- דרך הבטן בעתיד?

2. למה לחכות? המצב לא עלול להדרדר לכדי צניחה מלאה? פגיעה בסוגרים?

3. שאלה לגבי ד"ר גרינברג: את כתבת כאן שהוא מומחה בתחום זה. אבל- הבנתי מהפורום של ד"ר יחיאל זיו- כי בהכשרתו -ד"ר גרינברג הוא כירוג כללי, שלא עבר השתלמות על פורמלית בכירוגיה קולורקטלית. ולפי דבריו- אם צריך ניתוח- יש לבצעו רק אצל כירוג קולורקטלי מוסמך... ולא אצל כירוג שעבר "רק" השתלמויות בנושא...

זה מאד מבלבל.... וגם- מפחיד. מי מוסמך אכן לטפל במקרה כמו שלי?

מה היית ממליצה לי לעשות כרגע? ולמי לפנות? ( לאו דווקא בירושלים- בעיר הזאת רק ליסי הוא כתובת מבחינתי, אך לצערי- הוא איננו כירוג. ).

תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צניחת רירית רקטום?

הוספת תגובה

• צניחת רירית רקטום? - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    02/04/2011

אני לא חושבת שהחלטות כה גורליות צריך לבצע על גבי גלי האתר!!!
    אני לא זוכרת את כל המקרה ואוסף תשובות שאת העברת לא פותח את כל התמונה
    וגם לרגבי שני המנתחים -את לא מצפה שאכתוב את דעתי כאן?
    ניתוחים ברצפת האגן לעיתים לא מביאים לתוצאה תפקודית טובה גם אם בוצע נכון וטוב

בברכה
    א 'טיומני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי

דנה
    02/04/2011

שלום ד"ר,

בסה"כ ביקשתי המלצה- למי לפנות.. לא ציפיתי לקבל החלטה באמצעות הפורום. הרי פניתי לבירור רפואי ולבדיקות- בזכות מה שענית לי כאן בעבר. ולאחר הבדיקות- יש לי אבחנה.

אז אולי -בבקשה ממך, תוכלי לתת תשובה לשאלה כללית יותר כמו: מה הטיפול המקובל במצב של צניחת רירית רקטום?

תודה,

וסליחה אם שאלתי הקודמת הייתה מפורטת מידי,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו