דם- אשמח לתשובה דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דם- אשמח לתשובה דחופה
    שירה
    11/04/2011

שלום רב,
    אי בת 37 , ובשבוע האחרון סובלת מצואה עם דם בפנים, גם בניגוב אחורי יש דם.
    בדרך כלל זה נובע מיציאה קשה וכואבת מלווה בעצירות.
    הדם אדום מאוד ונוזל סמול ליציאה ואז נרגע, אני לעיתי שמה פרוקטוצורין לאחר מקלחת.
    לפני שנתיים ביצעתי דם סמוי במעטפה דרך קופת חולים ויצא שלילי.
    אני מאוד דואגת לאור העובדה שהיום יש פוליפים, וסמן שלהם הוא דימומים.
    יחד עם זאת אבי בן ה67 עבר קולנוסקופיה שהוציאה אותו דחוף לניתוחים בשרשרת של כריתה תת שלמה של המעי הגס, ומשם קיבל גרורות בכבד.
    ההיסטוריה שלו מאוד מפחידה אותי ואני רוצה להמנע מצרות כאלו, מה גם שאני אמא לפעוטות ותינוק.
    אנא הדריכו אותי מה לעשות במצב כזה, הבנתי שגם קופת חולים לא ממהרת לתת קולנוסקופיה לגיל שלי. דבר נוסף קראתי שסיבים תזונתיים מאוד עוזרים למניעת פוליפים, זה נכון ? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דם- אשמח לתשובה דחופה

הוספת תגובה

• דם- אשמח לתשובה דחופה - תגובה

ד''ר אליזה טיומני
    16/04/2011

שלום שירה
    דבר ראשון -לא עוברים על סדר היום כאשר יש דמם רקטלי-חייבים להשלים בירור עד הסוף
    במקרה שלך מכיוון שיש סיפור משפחתי צריך להקדים קולונוסקופיה ולעשות אותה גם כאשר את עדדין צעירה כך שלאחר מכן מספר שנים את מוגנת מבחינה זו.
    בינתיים עד שאת מחכה לתור לקולונו אפשר לעבור בדיקה קצרה אצל פרוקטולוג -אנוסקופיה -המאבחנת את הטחורים
    בהצלחה
    ד"ר אליזה טיומני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו