מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי באן ממוקדיםאמיר08/05/2011
שלום. בן 38. לפני 11 שנה חליתי בסרטן אשכים, עברתי ניתוח כריתת אשך וכימו. מאז אין עדות למחלה. כל שנה מבצע מעקב. במרץ 2010 נכתב לראשונה בא.ס.שקיים מוקד קטן בטחול. מאותו רגע נכנסתי ללחץ. לבירור מהות המוקד ביצעתי CT בטן אפריל 2010 אשר סבר כי מדובר בהמנגיומה (ונכתב ללא שינוי מ CT קודם) ולא היו עוד ממצאים. לאחר ה CT החלו כאבי בטן ברבע שמאלי תחתון. יוני 2010 בצעתי אנדוסקופיה וגסטרוסקופיה שבסופם נמצאו שני פוליפים אדנומות במעי גס רמה נמוכה 1 ס"מ ו- 7 מ"מ.
הכאבים נמשכים. מרץ 2011 בצעתי שוב א.ס. בטן (למטרת מעקב אנקולוגי) אשר היה ללא ממצא.בדיקות הדם תקינות (ספירה + כימה).למעשה הכאבים הם כשנה כאשר יש ירידות ועליות. אני נורא עירני כלפי הגוף שלי ודברים חדשים אשר מופיעים בו. במהלך השנה הזו פניתי בעקבות דברים אחרים לרופאים שונים אשר אינן קשורים לכאבי הבטן (כמו אורטופד,עור) אשר קבעו כי הכל בסדר.בסך הכל נראה כאילו כאשר הייתי עסוק בבעיות אחרות, כאבי הבטן נחלשו. וכאשר היתפנה הראש מהבעיות האחרות נראה שוב שכאבי הבטן מקבלים את עיקר התייחסותי.מאפיין את כאבי הבטן הם כאבים ממוקדים שמאלה מהטבור, לא כל הזמן.מרגיש כאילו שריר שעובד ולאחר הכאב נחלש.המקום הינו תמיד רגיש למגע. כלומר גם אם לא כואב באופן עצמוני, כאשר אני ממשש את הבטן ולוחץ פנימה, קיים איזור ספציפי שכואב. לפעמית כאשרהבטן נפוחה כואב יותר וכאשר הבטן רכה כואב פחות. קראתיעל המעי הרגיש אך אין לי את התסמינים של חייב לרוץ לשירותים, או להיתפתל מכאבי בטן. האם גידול במעי ניתן לחוש אותו במישוש חיצוני?
מה יכולה להיות בעייתי?תודה על עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים נוספים
אמיר08/05/2011לעיתים כאשר יש כאב ואני מתכופף קדימה אני מרגיש כאב באיזור. כמו כן יש מקרים שאני מתכופף קדימה ואני לא חש בשום כאב. כמו כן בלילה אני נוהג לישוןעל הבטן, יש מקרים שאני מרגיש את האיזור כואב ויש מקרים שכלום. דרך אגב אין ירידה במשקל או דימום בצואה.מה שכן הצואה מרבה להישתנות.
תודה על ההכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
אמיר12/05/2011שלום דוקטור, אני מנצל את ההזדמנות שעדיין לא התייחסת לשאלתי ומוסיף:
ישנם ימים שיש לי 3 ו 4 יציאות ולמחרת יציאה אחת. כעיקרון אין לי עצירויות והיציאות רכות אך לא שלשול . אין החמרה בכאבים מתחילתם. במעקב האונקולוגי הסדיר שלי, נכתב לפני כמה שנים ב CT הערה שאמרה: ניצפו מספר סעיפים בקולון היורד ובסיגמא. בקולונוסקופייה שעברתי לפני כשנה לא התייחסו לכך. האם הסעיפים יכולים לעבור או שייתכן שהכאב עקב סעיפים שהזדהמו לאחר קולונוסקופייה.
מודה על זמנך והתייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת - תגובה
ד''ר אליזה טיומני14/05/2011שלום עמי
המכבת שלך מאוד ארוך ומפורט ומתאר מצב שהוא מאוד מתאים לבעיה תפקודית בבטן שהתסמונת מעי הרגיש היא חלק מהמכלול התסמונות הללו. עברתה המון בדיקות אשר חד משמעי שללו בעיה אורגנית למעט סעיפים שהם כשלעצמם לא נותנים סימנים. הגיע זמן להפסיק לעשות בדיקות ולפנות לטיפול של ביעה תפקודית של המעי שלך-הטיפול הטוב ביותר היום הוא שילוב של טיפול תרופתי בתרופות שמעלות כמות הורמון סרוטונין במעי מסוג טריציקלייים אוSSSRI - עם טיפולים משלימים תתחיל מהיפנוזה רפואית -מקום טוב לזה -מכון גסטרו איכילוב .אתהיכול להתחיל מתרופה פשוטה יותר COLOTAL 3 פעמים ביום אם לא ניסתה ואתה
בהצלחה
ד,ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?