מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קוליטיס וחיידקשני23/05/2011
שלום,
אני בת 21, אובחנתי כחולת קוליטיס לפני 4 שנים. במשך 4 השנים היו מספר התלקחויות שטופלו ע"י מתן רמיקייד וסטרואידים. התרופות הקבועות הן פוריניטול ורפאסאל. לפני 3 חודשים שוב חזרו השלשולים בתדירות גבוהה עם דם. בבדיקת צואה התגלה החיידק קמפילובקטר. קיבלתי אנטיביוטיקה אריתרו וזטו אך ללא שום שיפור בשלשולים ובכאבי הבטן החזקים. רופא המשפחה הפנה אותי למיון בבית חולים ואושפזתי לבירור. עברתי את כל הבדיקות האפשריות: קולונוסקופיה, סי טי בטן ועוד. הסי טי יצא תקין יחסית לקוליטיס וגם בקולונוסקופיה לא התגלתה דלקת חמורה במיוחד אלא קלה בלבד. בבדיקת צואה חוזרת שוב נמצא החיידק קמפילובקטר וקיבלתי אנטיביוטיקה ציפרוקסין וכעת מקבלת קארין+ התרופות לקוליטיס- רפאסאל 3 פעמים ביום וחוקני רפאסאל ובטניזול. כל התקופה גם לפני האשפוז, גם בזמן האשפוז וגם לאחריו עד היום אני סובלת משלשולים רבים המלווים לעיתים בדם ומכאבי בטן קשים. השבוע ביצעתי שוב בדיקת צואה אך הממצאים התגלו כשליליים. משום מה אני עדיין סובלת ואין שיפור ואף לא קל במצבי. הרופאה המטפלת הייתה בטוחה ששוב מדובר בחיידק מאחר ובקולונוסקופיה שביצעה לא נמצאה דלקת חריפה מהקוליטיס. כעת התברר שזה גם לא החיידק ואני נותרתי חסרת אונים כאשר אני נמצאת באותו מצב קשה ללא שיפור כבר 3 חודשים וגם הרופאים כבר לא יודעים מה לעשות איתי- ראוי לציין שנבדקתי כבר אצל ארבעה מומחי גסטרו ואין פתרון ברור למצבי. אשמח שתעזרו לי במציאת פתרון דחוף כי אי אפשר כבר לסבול את הכאבים בבטן ואת השלשולים המרובים הבהולים שכעת מתמקדים יותר בלילה ובשעות הבוקר. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס וחיידק - תגובה
ד''ר אליזה טיומני24/05/2011שלום שני
אם מחלת קוליטי סלא כל כך פעילה אז למה את מדממת ויש כל כך הרבה כאבים-אין מקור אחר-לבלב? מעי הדק?מדוע לא קיבלת רמיקייד שוב?יש בבדיקות דם מרקירם לפעילות במחלה?
תנסי להוסיף פרוביוטיקה חזקה להחזיר חיידקים טובים לחרה לבטן-VSLֳ3 זה הפרוביוטיק הכי טוב בעולם שקיים היום.
תרגישי טוב-ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?