תסמונת המעי הרגיז או יותר מזה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמונת המעי הרגיז או יותר מזה?
    ד
    20/06/2011

שלום,
    אני בת 28, לפני כמעט שנה התחילו אצלי כאבי בטן עליונה בצד שמאל, ביצעתי בדיקות דם והכל היה תקין, לאחר מכן ביצעתי בדיקות צואה לשלילת חיידקים למיניהם, והתופעות רק המשיכו להחמיר, שלשולים לרוב מלווים בכאבי בטן ולפעמים עצירויות, וריר בצואה. לאחר כמה זמן ראיתי גם דם טרי בצואה ונשלחתי לפרוקטולוג שאישר טחורים. אני נמצאת במעקב אצל רופא גסטרו והוא שלח אותי לבצע קולונוסקופיה. לאחר ביצועה נאמר לי שהמעי שלי מפותל ושהצליחו לבצע רק 3/4 מהבדיקה- עד לקפל הכבד (או משהו בסגנון). כשחזרתי לרופא הוא אמר לי שלא נראה לו שכדאי להמשיך עם הבדיקות ושלדעתו זה מעי רגיז. לפני יומיים (יומיים לפני קבלת המחזור- הבנתי שזה נורמלי שהתסמינים מחריפים) באמת התחילו יותר כאבי בטן ושלשולים אפילו פעמיים ביום, ואני רואה שבניגוב יש לי ריר שהוא ממש כהה- כמעט שחור.. וזה נורא מדאיג אותי. האם אני צריכה להמשיך בבדיקות או שעשיתי מספיק? האם יש סיבה לדאגה? אין היסטוריה של סרטן המעי במשפחתי. אודה לתשובה מהירה. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תסמונת המעי הרגיז או יותר מזה? - תגובה

ד``ר נתן גלוק
    20/06/2011

מהטקסט שאת מתארת התלונות מתאימות מאד למעי רגיז. עם זאת אין תחליף להתרשמות ישירה מול הרופא המטפל ומן התיאור שלך הרושם כי הוא כן דואג להתעמק ולחשוב על המקרה שלך. אני מציע שתפני אליו את השאלות והדאגות שלך על מנת לקבל ממנו הסבר ותמיכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד
    20/06/2011

תודה על תשובתך המהירה,
    בנוגע להפרשות המאוד כהות- שחורות יחד עם הריר, האם זה משהו אופייני למעי הרגיז?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד``ר נתן גלוק
    20/06/2011

ריר אופיני למעי רגיז.
    שחור ממש פחות אופיני- הרופא המטפל צריך להתרשם במה מדובר. יכול להיות שיבקש ממך ספירת דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספירת דם

ד
    20/06/2011

אני נורא מצטערת שאני ממשיכה לשאול, פשוט קביעת תור לרופא גסטרו לוקחת הרבה זמן, ואני ממש מודאגת. מה זה בדיוק ספירת דם? והאם יש חשש למשהו סרטני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו