מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תסמונת המעי הרגיז או יותר מזה?ד20/06/2011
שלום,
אני בת 28, לפני כמעט שנה התחילו אצלי כאבי בטן עליונה בצד שמאל, ביצעתי בדיקות דם והכל היה תקין, לאחר מכן ביצעתי בדיקות צואה לשלילת חיידקים למיניהם, והתופעות רק המשיכו להחמיר, שלשולים לרוב מלווים בכאבי בטן ולפעמים עצירויות, וריר בצואה. לאחר כמה זמן ראיתי גם דם טרי בצואה ונשלחתי לפרוקטולוג שאישר טחורים. אני נמצאת במעקב אצל רופא גסטרו והוא שלח אותי לבצע קולונוסקופיה. לאחר ביצועה נאמר לי שהמעי שלי מפותל ושהצליחו לבצע רק 3/4 מהבדיקה- עד לקפל הכבד (או משהו בסגנון). כשחזרתי לרופא הוא אמר לי שלא נראה לו שכדאי להמשיך עם הבדיקות ושלדעתו זה מעי רגיז. לפני יומיים (יומיים לפני קבלת המחזור- הבנתי שזה נורמלי שהתסמינים מחריפים) באמת התחילו יותר כאבי בטן ושלשולים אפילו פעמיים ביום, ואני רואה שבניגוב יש לי ריר שהוא ממש כהה- כמעט שחור.. וזה נורא מדאיג אותי. האם אני צריכה להמשיך בבדיקות או שעשיתי מספיק? האם יש סיבה לדאגה? אין היסטוריה של סרטן המעי במשפחתי. אודה לתשובה מהירה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת המעי הרגיז או יותר מזה? - תגובה
ד``ר נתן גלוק20/06/2011מהטקסט שאת מתארת התלונות מתאימות מאד למעי רגיז. עם זאת אין תחליף להתרשמות ישירה מול הרופא המטפל ומן התיאור שלך הרושם כי הוא כן דואג להתעמק ולחשוב על המקרה שלך. אני מציע שתפני אליו את השאלות והדאגות שלך על מנת לקבל ממנו הסבר ותמיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד20/06/2011תודה על תשובתך המהירה,
בנוגע להפרשות המאוד כהות- שחורות יחד עם הריר, האם זה משהו אופייני למעי הרגיז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד``ר נתן גלוק20/06/2011ריר אופיני למעי רגיז.
שחור ממש פחות אופיני- הרופא המטפל צריך להתרשם במה מדובר. יכול להיות שיבקש ממך ספירת דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספירת דם
ד20/06/2011אני נורא מצטערת שאני ממשיכה לשאול, פשוט קביעת תור לרופא גסטרו לוקחת הרבה זמן, ואני ממש מודאגת. מה זה בדיוק ספירת דם? והאם יש חשש למשהו סרטני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאב לאחר בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה
יציאות מרובות וכאב בטן עליונה מרכז/ ימין
כאבים בבטן שמאלית תחתונה וחשד לדלקת במעי
נטילת פרוביוטיקה לחולה קוליטיס
תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.
נטילת מבברין בשימוש קבוע
מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?
כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפים
בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?