מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רוני!אודל16/01/2008
היי רוני,קודם כל אני רוצה להגיד לך חן חן על התשובות,חיכיתי להו ושמחתי לקרוא!
אוקיי אז כמה שאלות...ראשית אני רוצה לציין שאני מבצעת פעילות גופנית כל השבוע חוץ מיום שבת במכון ככה שאין לי בעיה...{שעה בכל יום פעילות ארובית ואנארובית}
בקשר לשינוי של"הממרחים" תודה,אני שמחה שאפשר לגוון....אבל מצד אחד את אומרת לי שאם אני אתמיד בתפריט ובפעילות הגוף שלי "ישמור על משקלו" ומצד שאני את אומרת שאם אני אתמיד זה יקח זמן אבל אני אשיל מהמשקל...המטרה שלי היא להרזות לפחות כ8 קילו,אני יודעת שזה יקח זמן ולא אכפת לי לחכות ולהיות עקבת,אבל אני אשמח לדעת על בטוח שעם הזמן אני גם ארד במשקל,ולא רק אשמור על איזון...{אגב במידה וירדתי למידה הרצויה,איך מפסיקים את ה"הרזיה" ?איך הגוף "יודע לעצור"?....}
עוד שאלות קטנות אני גרה בחו"ל ויאמר לזכות ארצנו שהמבחר של החלם יותר גדול ומרשים{מבחינה בריאותיתי}בכל מקרה מצאתי פה לחם שרשום שהוא מחיטה מלאה ואפילו לחם קל ופרוסה אחת היא 45 קל'...זה בסדר?...זה לא יותר מידי משמין?...
בקשר לארות בוקר אני לא "חסידה" של ברנפלקס אך בכל זאת מצאתי פה דגנים מחיטה מלאה שיש להם פצפוצי שוקלוד..ואני מש אוהבת את זה אז רציתי לדעת אם זה בסדר,ואין לי בעיה לוותר על פרי או שניים לטובת הקל' של הפצפוצי שוקולד....
שאלתי אותך גם כמה קל' יש בתפריט הזה שליאת נתנה...וזה בטוח מתאים לי להרזיה למרות שהיא התחילה במשקל של 78 ואני שוקלת 60...
בקשר לתפריט של ארוחה אחת ביום...ברור לי שזה לא בריא וברור לי שאנשים שעושים את זה מעלים הכל עם ריבית,אבל עדיין שאלתי הייתה במישור הביולוגי,איך זה ייתכן,שכאשר מארוחה אחת ביום חילוף החומרים מועט והם עדיין מרזים.....הרי חילוף חומרים מהיר=הרזיה?....זאת הייתה שאלתי....
תודה רבה רבה רבה,מחכה בכליון עניים ...חסויה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירן
רוני גוטליב16/01/2008תשובותייך-
1. כן, ביולוגית מארוחה אחת ביום, אם היא לא מכילה קלוריות כמו של יום שלם, הגוף יכול להרזות, אבל שוב- הדבר אסור בתכלית האיסור!
2. בתפריט של ליאת יש כ 100-1200 קק"ל. לא נתתי לך מקודם מספר מדוייק כי קשה לי מרחוק, לקבוע ללא שיחה עימה על הפרטים.
3. התמדה בתפריט זה, תגרום לך לירידה במשקל על בטוח. אני לא יודעת איך נראה התפריט שלך בעבר, אבל תפריט מסודר כזה, יפחית את משקלך. שלוב של פעילות גופנית כמו שאת אומרת שאת עושה יזרז את הירידה ויקל עלייך.
4. את ההרזייה "לא מפסיקים" וזה הסוד של הדיאטות. בגלל זה אמרתי שדיאטה נכונה היא שינוי תזונה לאורח חיים כללי בריא יותר, שיביא איתו בנוסף גם ירידה משמעותית במשקל. הטעות הנפוצה של אנשים היא שהם "עושים דיאטה" לזמן מוגבל, וברגע שהם חוזרים לאכול כמו שאכלו הם מעלים הכל חזרה. לא מדובר פה על ירידה של 10 ק"ג לזמן מוגבל. את הרי רוצה להפוך את הבריאות והמראה לאורח חיים קבוע ולכן יש לעשות שינוי בריא ואיטי שיביא לתוצאות אמיתיות ועמידות.
5 לחם קל 45 קק"ל . 2 פרוסות=פרוסה אחת של לחפם מלא רגיל. כמובן עדיף מחיטה מלאה לקבלת הערכים התזונתיים של החיטה. לחם איננו משמין כלל. אם אוכלים 1,2 פרוסות בארוחה (במקום מנת פחמימה אחרת) הוא משביע ולכן אף מרזה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירן
רוני גוטליב17/01/2008את תראי ירידה של כ 1/2 ק"ג בשבוע. זו ירידה איטית ובטוחה.
לאכול ארוחת ערב ב 20:00 זה מצויין.
חצי כוס קורנפלקס, לא משנה מאיזה סוג יחד עם חלב או יוגורט לארוחת ביניים זה נפלא ואין בעייה של קלורייות.
לא ברור לי מה הכוונה ב 6%=120 קק"ל. לא מכירה שיטת מדידת קלוריות כזו.
בהצלחה,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך רוני...
אודל18/01/2008קודם כל שוב תודה על התשובות...
רק כמה נק' הקרונפלקס עם חתיכות של שוקולד אני מקווה שזה לא משמין,וזה כוס של קרונפלקס עם חלב בארוחת בוקר אז זה בסדר?..
ויש לי עוד שאל לגבי מאכלים בחו"ל,חברות אמרו לי שלדוגמא יוגורט בחו"ל שכתוב עליו 0 אחוז שומן,מס' הקלוריות שלו גדול בהרבה מיוגורט בארץ עם 0 אחוז שומן,אז למשל אם את קונה חלב פה 1% שומן תקחי בחשבון שזה בארץ יהיה חלב של 3% שומן,קשה לי להאמין בתאוריה הזאת...זה גם התרוץ שלהם שהם שמנו כ15 קילו במשך שנה{מפחיד אני יודעת}
רציתי לדעת אם זה באמת נכון...
חשוב לי לציין שהדוגמא עם היוגורט זה מאותו חברה של יוגורט..
הייתי שמחה לדעת עוד בעניין האוכל בחו"ל,כמו כן הלחם שאני קונה פה עם ה45 קלוריות כתוב שהוא מחיטה מלאה ולייט אבל ברכיבים כתוב שהוסיפו בו חלב,והוא חלבי בעיקרון רציתי לדעת את הסיבה לכך והאם זה בסדר..
תודה רבה לך רוני,אני מעריכה אותך!שיהיה אחלה וויקנד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)