מידע רפואי
פורומים
- ניתוחים פלסטיים, ניתוחי אף, כירורגיה פלסטית
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
- ביטוח לאומי
- שרירנים ברחם - מיומה
- נכים, שיקום נכים - תמיכה
- כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית
- בניית ציפורניים
- יתר לחץ דם, לחץ דם גבוה
- פסיכולוגיה ילדים
- הגנה עצמית, הגנה עצמית לנשים
- הפרעות שינה ועייפות
- פגים
- רפואת ילדים, מחלות ילדים
- פיברומיאלגיה
- יובש בעיניים, יש לך עיניים יבשות?
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרךד"ר אחיה אמיר
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
- מעבר לטבעונות וירידה במשקלרוני08/08/2012
שלום,
החלטתי לאחרונה לעבור לתזונה טבעונית, ובנוסף אני מעוניינת לרדת במשקל.
אני תוהה כיצד לעשות זאת ואם כרגע אני פועלת נכון. שמתי לב שהחלה ירידה מתונה במשקל מאז שהפסקתי לצרוך מוצרים מן החי (והגברתי מאוד את צריכת הירקות) אך אני תוהה כיצד לנהוג עם הפחממות (בדרך כלל צורכת פסטה מקמח מלא, לחם שיפון ובעיקר אורז).
המזון היומי שלי מורכב בדרך כלל מלחם עם חומוס או טחינה (טחינה שהכנתי מטחינה גולמית, המון פטרוזיליה לימון ומים) בבוקר, מלווה בקפה עם חלב סויה. לפעמים ארוחת הבוקר שלי מורכבת מפירות בלבד- בננה ותפוח, אבל שמתי לב שאז אני נהיית שוב רעבה דיי מהר. בצהריים בדרך כלל אורז עם קטניות (עדשים/פולי סויה/אפונה וכו'), או פסטה עם רוטב צמחוני כלשהו או טופו מוקפץ עם ירקות בליווי פסטה או אורז או קינואה וירקות טריים ומבושלים בכל מני צורות לפעמים מוסיפה חומוס או טחינה. ערב לפעמים שוב אורז או פסטה ולפעמים ירקות מבושלים ולחם.
במהלך היום נוטלת ויטמין בי 12 ואוכלת כ- 2 פירות (אלא אם אכלתי בבוקר) ומנשנשת חטיפי אצות נורי,וקצת שקדים אגוזי מלך ובוטנים.
הייתי שמחה להתייחסות לגבי התפריט ומה כדאי להפחית או להוסיף כדי לסייע לירידה במשקל וכן לתת לגו את כל מה שהוא צריך. (עלי לציין שאינני מתכוונת לאכול מוצרים סינטטים תעשייתיים כגון שניצל טבעול וכד').
בנוסף, אציין בשמחה כי מאז שעברתי לתזונה טבעונית ירד לי כל חשק לעשן סיגריות, וכן איבדתי את הדחף למשהו מתוק אחרי הארוחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעונות ודיאטה - תגובה
עינת לב ארי09/08/2012התזונה שלך נראית, על פניו, מצוין מבלי שיהיו לי נתונים מדוייקים לגבי גיל, גובה ומשקל גופך. אם לצאת מתוך נקודת הנחה שאת בריאה , תמשיכי כך. אם תקשיבי לאותות הגוף לרעב ושובע. משקל הגוף יתייצב בהדרגה על המשקל התקין שלו כך שאין מקום לתת הנחיות לכמויות מדויקות של כמויות מזון (תפריט). דרך אגב, מה עם ביצים ? אפשר לאכול ביצי חופש.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!
רוני09/08/2012כרגע ביצים הן מחוץ לתחום, בייחוד שיש בעיית כולסטרול במשפחה. ותעשיית ביצי החופש גם היא מפוקפקת...
לגבי נתונים- אני בת 28, גובה 1.60 שוקלת כ-90 קילו (כבר אחרי ירידה של יותר מ 10 קילו). עושה בדיקות דם כל שנה, תמיד בריאה, אך תמיד יש לי חוסר של ברזל וויטמין בי 12 (גם כשאכלתי בשר) אז כרגע מקפידה לצרוך הרבה ירוקים ופטרוזיליה (הבנתי שתרד דווקא מחבל בספיגת הברזל?) בשילוב עם פרי המכיל ויטמין c (קיווי בד"כ) בסוף הארוחה כדי לספר את ספיגת הברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך! - תגובה
עינת לב ארי09/08/2012מצויין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך! - תגובה
עינת לב ארי09/08/2012הי רוני.
ביצים אינן מעלות את הכולסטרול, זה מיתוס שמזמן עבר מהעולם המדעי. דווקא צמחונים, שתפריטם דל בכולסטרול, צריכים לקבל קצת ממנו במזון( ואז הגוף מייצר פחות..) לגבי הפקפוק אם חופש או לא. לדעתי יש פיקוח של משרד החקלאות. אי ודאות לגבי מזון נכון, דרך אגב, כמעט לכל דבר שאנו אוכלים גם לגבי ירקות ופירות אורגניים, למשל.
לגבי הברזל: המקור הצמחוני הטוב ביותר לברזל הן קטניות: עדשים, שעועית שחורה, סויה ובמידה והם משולבים עם בורגול וקינואה, ערך הברזל עולה וכן ערך החלבון של המנה. נכון שכדאי לצרוך ירקות ופירות טריים העשירים בויטמין C כדי ליעל את ספיגת הברזל.
גם פירות יבשים( משמש מיובש ושקדים) עשירים בברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם אני בכל זאת נמנעת מביצים?
רוני09/08/2012איזה עוד דרכים יש לספק לגוף כולסטרול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם אני בכל זאת נמנעת מביצים? - תגובה
עינת לב ארי09/08/2012אי אפשר. כולסטרול מיוצר רק בגופם של בעלי חיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?