לעינת חייב את עזרתך!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לעינת חייב את עזרתך!!!
    חנן
    12/10/2011

אני יודע שאולי זה הפורום לא הכי מתאים אבל את התזונאית הבחירה שאני סומך עלייה:

אני מאמן קבוצת כדורגל ילדים בני 13, ביום שבת יש לנו משחק בירושלים בשעה 1 וחצי בצהריים בגלל שאנחנו מאילת אנחנו יוצאים בשעה 8 בבוקר באוטובוס.
    יש לנו 4 שעות נסיעה כולל עצירות בדרך להתרעננות.
    חוץ מבקבוק מים גדול מה עוד להגיד להם להביא? מה הכי נכון לאכול??? האם מעט פירות וסנדביצים הכוללים גבינה/חביתה כשעה וחצי זה הדבר הכי נכון? המטרה שלי שהם יבואו הכי מוכנים מבחינת תזונה ואני חייב את הטיפים שלך.
    כחצי שעה לפני המשחק אנחנו מחלקים לכל אחד תמר 1.
    תני לי בבקשה עוד טיפים כי זה פעם ראשונה שאנחנו נוסעים למקומות רחוקים כאלה?
    תודה רבהה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לעינת חייב את עזרתך!!!

הוספת תגובה

• לעינת חייב את עזרתך!!! - תגובה

עינת לב ארי
    12/10/2011

הי שבי.
    ראשית, תודה על המחמאות.
    שנית, לשאלתך:
    כדורגל הוא משחק המאופיין במאמץ אירובי גבוה, כלומר דורש אספקת חמצן וחמרי אנרגיה לפעולת השרירים לאורך זמן ארוך(לא כולל השוער..). על כן יש להכין את הגוף לקראתו ע"י הבאת מאגרי האנרגיה בשריר ( גליקוגן) לרמה מקסימלית ושמירה על נפח נוזלים מירבי ( נוזלי הגוף משנעים חמרים חיוניים ומאפשרים פינוי של חמרי הפסולת).

מכאן יוצא כי חשוב להכין את הילדים למשחק באופן הבא:
    בערב שלפני (יום שישי) יש לאכול ארוחה מזינה הכוללת פחמימות מורכבות כגון פסטה , תפוחי אדמה, אורז ועוד, מנת חלבון איכותית וגדולה כגון עוף או בשר בקר או דג וירקות מבושלים ( שעוזרים לשמור על רמת נוזלים גבוה בגוף) וכן לשתות הרבה.
    בבוקר המשחק כדאי לאכול ארוחת בוקר לפני שיוצאים: דגני בוקר או דייסת שבולת שועל ( מאוד מומלצת!) או טוסט עם גבינה או חמאה ודבש .
    במהלך נסיעה כדאי להמנע מחטיפים כגון ביסלי או דוריטוס בשל תכולת השומן הגבוהה שבהם ולהמנע ממשקאות מוגזים או קלים ( זה מכביד על הקיבה).
    כשעה וחצי לפני המשחק כדאי לעודד את הילדים לאכול כריך מלחם אחיד או לחמניה רצוי לא עם מלית כבדה ושומנית כמו נקניק סלמי או טונה בשמן ( עדיף גבינה או קוטג') וכחצי שעה לפני המשחק זה מצויין לתת לילדים 2-3 תמרים ומים, לפחות כוס אחת גדולה כדי לתרום להרמת האנרגיה.

מקווה שעניתי לשביעות רצונך.
    עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עינת את מדהימה

חנן
    12/10/2011

תודה תודה תודה רבה רשמתי לעצמי על דף אני מקווה שהם יעשו מה שאני יגיד להם חג שמח לך ולמשפחתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עינת את מדהימה - תגובה

עינת לב ארי
    12/10/2011

בכייף, למרות שזה לא פורום תזונת ספורטאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו