מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשרון09/07/2012
שלום רב,
אני אחרי לידה ועליתי כ5 קילו
מתי כדאי להתחיל בדיאטה ואיזו דיאטה מומלצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
עינת לב ארי09/07/2012תלוי בהמון דברים: מה גילך?משקלך היום ולפני ההריון?(אני מבינה שמדובר רק ב5 ק"ג עודפים) האם את מניקה? מצב בריאותך. האם יש חסרים תזונתיים כגון חסר ברזל? ועוד ועוד.
באופן כללי יש להתחשב בצרכי הגוף לאחר לידה ביתר זהירות ואין לבצע דיאטות קיצוניות של פחות מ1500 ק"ל(כן, את קוראת נכון, 1500 לפחות) משום שגם אם לא מניקים עדיין צריכים לטפל בתינוק וממש לא כדאי להגיע למצבים של חולשה בגלל דיאטה חריפה כאשר מחזיקים תינוק פעוט על הידיים..
ובנוסף מה הלחץ? ילדת? את אמא? מה דחוף כל כך לחזור להיות "כוסית" בלי לאפשר לגוף לחזור לעצמו באיטיות ובטבעיות?
קחי את הזמן ותהני מהחיים החדשים והמופלאים שיצרת, את ובן זוגך, ותני לעצמך את הכייף של: פשוט להיות אמא. חכי קצת עם הדיאטה והקפידי לאכול בריא ומאוזן בשבילך ובשביל תינוקך מבלי לחשוב על המשקל , אכילה כזו תוביל אותך בהדרגה ובלי צורך בדיאטות למשקל הטבעי והבריא. רצוי להתייעץ עם דיאטנית קלינית להרכבת תפריט אישי מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
שרון11/07/2012"אמנם רק ילדתי, אבל אני ממש מפחדת להתקע מה שנקרא עם המשקל העודף, מודה שאני בקטע הזה קצת לחוצה אבל זה מאוד חשוב לי
סתם גם רציתי לשתף במשהו שראיתי:
השף ישראל אהרוני מתארח באתר כמוני ועונה על שאלות ונותן מתכונים דיאטטים (נשמע שווה לא?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה - תגובה
עינת לב ארי11/07/2012כמובן. מקווה שהשיתוף עזר לך לאורר את הקשיים. לגבי אהרוני זה סבבה אבל אני נגד מתכונים דיאטתיים אלא רק בריאים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)