מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום וברכה...אודל01/04/2008
היי אני מטר 62 ושוקלת כ60 קילו.
יש לי כמה שאלות..
התחלתי בדיאטה היום ע"יי תפריט שבניתי לעצמי ורציתי לדעת את חוות דעתן עליו{ברצוני להשיל כ 7-8 קילו}
אז זה התפריט:בוקר כוס דגנים ברנפלקס עם חתיכות שוקלוד{זה בא ביחד ואני מאוד אוהבת את זה..}וכוס חלב 1 אחוז שומן.
צהריים:מנת בשר\עוף\דג עם ירקות או סלט\מרק ירקות\ירקות מאודים
ערב: 2פרוסות לחם קל עם 2 כפות של חומוס\טונה\קוטג' וסלט קטן
לילה :מעדן שוקולד חלב המכיל כ 60 קלוריות.
השאלות שלי הן:האם התמדה בתפריט תעזור לי להשיל במשקל?
אם כן כמה?ובתוך כמה זמן לערך...
וגם רציתי לדעת כמה קלוריות יש בתפריט הזה שבניתי....
עוד שאלה קטנה רציתי לדעת מהי החשיבות של שתיית מים מרובים בדיאטה{כ 12 כוסות}
ואיך מבחינה ביולוגית זה עוזר בתהליך ההרזיה והאם יש לזה משמעות גדולה בתהליך ההרזיה?..
אשמח לתשובות,אחלה פורום!תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אודל
שרית פרג'יאן01/04/2008היות ואני איני דיאטנית אתייחס לעקרונות של אימוץ הרגלי אכילה תקינה, שלהערכתי את חלקם את משלבת היטב. הראשון שבהם, הוא כמו שאת מציינת שתיית מים מרובים: למים תפקיד משמעותי בוויסות תהליכים ביולוגים בגופינו ולפיכך צריכתו בכמות שציינת היא מאוד חשובה. שנית, למים תפקיד מרגיע, שתייה מרובה מאפשרת תחושת נינוחות ומפחיתה מתח. דבר שלישי, לעיתים קרובות שתיית מים "מחליפה" תחושת רעב. כלומר, מי שלא רגיל בשתיית מים בכמות מספקת מפרש את איתותי הגוף לצמא - כרעב.
עקרון שני הוא פעילות ספורטיבית שגם אותו את מיישמת באופן טוב. חזקי ואמצי!
עקרון נוסף, הוא אכילה קצובה, כמו בפרסומות של yellow רצוי לאכול כל 3 שעות על מנת למנוע תחושת רעב בעוצמה גבוהה שתביא לאכילת יתר.
אכילה בלעדית, זהו עוד עקרון, שבעצם נותן לאוכל את המקום והזמן, מבודד מגירויים אחרים כמו טלוויזיה, מחשב, עיתון, טלפון וכו,
עקרון אחר וחשוב מאוד הוא זיהוי של רגשות המובילים לאכילת יתר. לעיתים תחושות של כעס ורוגז וגם רגשותשל שמחה או שיעמום מביאים לאכילת יתר כדרך למסך את תחושות אלה והן בכדי להעלות את המצב רוח בטווח הקצר. בטווח הארוך נוצר מעגל המוסיף תחושות של אשמה ואכזבה. קיימות דרכים לשבור את מעגל הקסמים ולהימנע מאכילת יתר. השלב הראשון הוא זיהוי.
זו חלק מהתורה על רגל אחת,
מקווה שתסתייעי בכך,
שרית פרג'יאן - פסיכולוגית מלב"י* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)