מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבדה המוטיבציה בגלל עליה במשקלנגה16/02/2014
הורדתי 13 קילו ויש לי עוד 4 שאני צריכה להוריד. בשקילה האחרונה עליתי חצי קילו וזה די שבר אותי. אין לי מוטיבציה להמשיך. את 4 הקילו האחרונים ממש קשה לי להוריד. איך מעלים שוב את המוטיבציה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבדה המוטיבציה בגלל עליה במשקל - תגובה
עינת לב ארי16/02/2014שלום נגה.
ראשית אני רוצה להביע את הערכתי על כח הרצון שלך והדבקות במטרה. להוריד 13 ק"ג זה המון!! וגם אם לא הגעת למשקל היעד שלך, עדיין עברת כ75 אחוז מהדרך ואת בטוח מרגישה הרבה יותר טוב עם עצמך היום.
לשאלתך: התופעה של עצירת משקל היא תופעה ידועה ונגרמת מסיבות שונות:
אחת מהן היא הסתגלות הגוף לתפריט מוגבל ומצומצם, הוא מאט את חילוף החמרים והוצאת האנרגיה וזה גורם לכך שהחוסר האנרגטי ( שהוא מביא להרזיה בסופו של דבר) קטן והגוף צריך לגייס ולפרק פחות שומן כדי לאזן את הוצאות האנרגיה. סיבה נוספת היא התעייפות נפשית מהדיאטה והקפדה פחותה על התפריט. במיוחד אם מדובר בתפריט חד גוני החוזר על עצמו.
ייתכן גם שאולי את שואפת למשקל נמוך מייד לנתונייך( גיל, גובה, מבנה גוף, אחוזי שומן, מצב בריאותי והורמונלי) .
אני מציעה לך:
1. לנסות להגביר את נפח האימון הגופני שלך אך לא לצמצם את האוכל , זאת בהקשר להבט הראשון שציינתי.
2. לגוון ולשנות את התפריט כדי שהגוף לא יתרגל.
3. לקבוע פגישה עם דיאטנית בקופת החולים או פרטית שתתייחס להיבט האחרון.
בהצלחה
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נגה17/02/2014תודה עינת. האמת היא שאני דואגת לגוון את התפריט שלי בעיקר בסוף שבוע. בסופ"ש אני מרשה לעצמי לאכול כל מה שאני רוצה. אולי בגלל סופי השבוע אני משמינה? אני ממש מתוסכלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
עינת לב ארי18/02/2014אכן זו יכולה להיות סיבה לעצירת הירידה במשקל.
תאכלי בשבת אוכל חגיגי ואחר אך השתדלי לא להגזים במתוקים . התמקדי באוכל המבושל.
בהצלחה
Einat Lev Ari
Clinical Dietition. RD. MAN & author
Crop Top
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)