אבדה המוטיבציה בגלל עליה במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבדה המוטיבציה בגלל עליה במשקל
    נגה
    16/02/2014

הורדתי 13 קילו ויש לי עוד 4 שאני צריכה להוריד. בשקילה האחרונה עליתי חצי קילו וזה די שבר אותי. אין לי מוטיבציה להמשיך. את 4 הקילו האחרונים ממש קשה לי להוריד. איך מעלים שוב את המוטיבציה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אבדה המוטיבציה בגלל עליה במשקל - תגובה

עינת לב ארי
    16/02/2014

שלום נגה.
    ראשית אני רוצה להביע את הערכתי על כח הרצון שלך והדבקות במטרה. להוריד 13 ק"ג זה המון!! וגם אם לא הגעת למשקל היעד שלך, עדיין עברת כ75 אחוז מהדרך ואת בטוח מרגישה הרבה יותר טוב עם עצמך היום.
    לשאלתך: התופעה של עצירת משקל היא תופעה ידועה ונגרמת מסיבות שונות:
    אחת מהן היא הסתגלות הגוף לתפריט מוגבל ומצומצם, הוא מאט את חילוף החמרים והוצאת האנרגיה וזה גורם לכך שהחוסר האנרגטי ( שהוא מביא להרזיה בסופו של דבר) קטן והגוף צריך לגייס ולפרק פחות שומן כדי לאזן את הוצאות האנרגיה. סיבה נוספת היא התעייפות נפשית מהדיאטה והקפדה פחותה על התפריט. במיוחד אם מדובר בתפריט חד גוני החוזר על עצמו.
    ייתכן גם שאולי את שואפת למשקל נמוך מייד לנתונייך( גיל, גובה, מבנה גוף, אחוזי שומן, מצב בריאותי והורמונלי) .
    אני מציעה לך:
    1. לנסות להגביר את נפח האימון הגופני שלך אך לא לצמצם את האוכל , זאת בהקשר להבט הראשון שציינתי.
    2. לגוון ולשנות את התפריט כדי שהגוף לא יתרגל.
    3. לקבוע פגישה עם דיאטנית בקופת החולים או פרטית שתתייחס להיבט האחרון.
    בהצלחה
    עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

נגה
    17/02/2014

תודה עינת. האמת היא שאני דואגת לגוון את התפריט שלי בעיקר בסוף שבוע. בסופ"ש אני מרשה לעצמי לאכול כל מה שאני רוצה. אולי בגלל סופי השבוע אני משמינה? אני ממש מתוסכלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

עינת לב ארי
    18/02/2014

אכן זו יכולה להיות סיבה לעצירת הירידה במשקל.
    תאכלי בשבת אוכל חגיגי ואחר אך השתדלי לא להגזים במתוקים . התמקדי באוכל המבושל.
    בהצלחה
    Einat Lev Ari
    Clinical Dietition. RD. MAN & author
    Crop Top

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו