אכילה רגשית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אכילה רגשית
    עינת
    01/06/2008

שלום רב, רציתי להתייעץ לגבי אחיינית שלי, היא מתנחמת באוכל כנראה כיוון שלא טוב לה בבית ולכן היא משמינה יותר ויותר, היא בת 12 ואיני רוצה לרדות בה או להעליב אותה אבל חבל לי שהבעיות מתבטאות בצורה כזו, האם בכלל ניתן למנוע זאת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אכילה רגשית

הוספת תגובה

• לדודה המודאגת

שרית פרג'יאן
    01/06/2008

אכילה רגשית היא התמודדות לא יעילה עם מצבים רגשיים, שליליים וחיוביים. היא מסיעת ב2 דרכים: - ביולוגית: מעלה את רמת הסרוטונין במח ומשפרת מצב רוח, והתנהגותית: מאפשרת שלא להתמודד עם גורם התסכול. על מנת להתצודד עם האכילה הרגשית נדרשת כמו בכל דבר מודעות לענין. דבר שני, נדרשות חלופות התנהגותיות וכן יכולת להתמודד באופן יעיל עם גורם התסכול. לדוגמא, אם לאחר מריבה עם חברה מתעוררים תחושות של תסכול ומתח - כדאי לדבר על כך עם חברה, ולא לפנות לאוכל. פעילות גופנית גם מהווה דרך טובה לפריקת המתח.
    בכל מקרה, נראה לי שכדאי להפנות לטיפול מקצועי. אם יש בעיה עם ההורים על אחת כמה וכמה
    כדאי שיהיו מעורבים

בהצלחה,
    שרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו