מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המאבק שלי ...מרינה12/06/2007
שלום
לאחרונה התחלתי להיכנס לפורום ונורא אהבתי את העובדה שכולם פה מעודדים ומעלים את המוטיבציה. אשמח לעצה. אני בת 25, גובה 1.70 שוקלת 72. כל חיי נלחמתי במשקל , בתור ילדה הייתי שמנה . לפני שנתיים הגעתי למשקל של 86 ופה עצרתי. ירדתי בעזרת דיאטנית קלינית 14 קילו.
מאז אני תקועה על אותו משקל. 72, פשוט לא זז. בזמן הדיאטה אכלתי כ 1200 קלוריות ועשיתי הרבה ספורט, לאחרונה ניסיתי הכל כדי לרדת ל 65 שזה היעד שלי, חרמון, שאגב ירדתי והעליתי הכל בחזרה. שלא תעיזו להתקרב לדיאטה, התעללות בגוף ובנפש, מורידים ומעלים את הכל תוך שבוע. ניסיתי מרזי מורית, או פשוט להרעיב את עצמי, שכמובן לא עזר. אני עושה ספורט 3-4 פעמים בשבוע , שומרת, לא אוכלת שטויות, מרשה לעצמי פעם בשבוע משהו מתוק וזהו אבל פשוט לא מצליחה לרדת יותר. הבעיה אצלי שברגעי יאוש ומשבר אני פשוט אוכלת יותר או נכנסת לבולמוס.
אשמח לשמוע את דעתכם ואולי עצה איך אפשר להמשיך את הירידה .
תודה
מרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרינה!
סיון14/06/2007ראשית כל ברצוני להגיד לך כי אני מבינה אותך.
מצבך מוכר לי ואף מזכיר לי את שלי, עד ליפני תקופה מסוימת. אני אומרת לך זאת מיכוון שיש לי כמה טיפים בשבילך, שלי אישית עזרו לרדת במשקל. אך, ראשית כל אני ממליצה לך ללכת לדיאתנית שוב. אם הצלחת לרדת 14 קילו בעזרתה, אז אולי כאשר את נימצאת בשיגרה תצליחי לרדת עוד קצת ולהגיעה למשקלך הרצוי.
עצתי האישית היא:
קודם כל אל תרעיבי את עצמך. זה לא טוב. עליך לאכל את כמות המזון הנחוצה לך.
שנית (וכאן אני כבר אומרת לך מה עזר לי אישית. איני יודעת כיצד זה ישפיעה עליך אך הנך יכולה בהחלט לנסות.) תשתדלי לאכל כמות גדולה יחסית של פירות וירקות. את יכולה להכין לעצמך סלטים שונים ומגוונים. לאכל לחם בריא. (אני ממליצה לחם שחור או לחם קל), כמו כן, אל תערבבי בין בשר וחלב. אל תוכלי אותם ביחד. זה גם לא כשר וגם לא בריא, וגם דג וחלב, ואחרון חביב לחם ובשר. כאשר אני אומרת לחם ובשר אני מתכוונת, בשר עם אורז, תפוחי אדמה או לחם.
את יכולה להכין לעצמך מרק עם ירקות שונים( והישתדלי לא לאכל הרבה פסטות). תאכלי גבינות שונות(השתדלי לא לאכל יותר מ3% של גבינות). את יכולה למרוח לך 2 פרוסות לחם עם גבינה. להכין סלט, קארה גדולה של סלט(לדוג' : עגבניות, ומלפפונים, וכמוון כל השאר, מלח וכו'). כך לפי דעתי תהיה שבעה. תאכלי סוגים שונים של סלטים. כמו שאמרתי לך את יכולה או עם לחם או עם בשר(נקניק נקניקיות, קנפייים, בשר, עוף, הודו וכו') הישתדלי לא לתגן ןלא ליקנות שניצלים קפואים. תאכלי קופסאות שימורים שונות ומגוונות(טונה, שעוית, אפונה וכדו') ביצים השתדלי עד -2-3 בשבועה. את יכולה נגיד להכין לעצמך ארוחה עם שני ביצים, פרוסת לחם, גבינה קצת זיתים מלפפון חמוץ. וגם סלט אם את רוצה.
לבסוף אני רוצה להגיד לך שעליך לגווון מאוד במה שאת אוכלת. תאכלי עד שתרגישי שאת שבעה.(בשום אופן אל תאכלי יותר מידי). תגווני את האכל בצורה נכונה- מה כדי לך עם מה.
אבל, זה לא אומר שאסור לך לאכל בכלל דברים מסויימים (כמו שוקולד), להפך עליך לאכל מהכל אך בכמות מסוימת. את יכולה בשישי או שבת להרשות לעצמך להרפות קצת. תאכלי מהכל. אך מימה שלא כל כך בריא השתדלי לא לאכל הרבה. זה חשוב לגוון מאוד בין סוגי האכל. שלא יחסר לך משהו בגוף אחר כך. תנסי. תתאמני(ספור זה חשוב, ויפה שהתחלת), תאכלי בריא וכמה שאת צריכה. וכן, כן אם מתחשק לך משהו טעים או יצאת עם חברות לבלות ובא ללך פלאפל נגיד, אז תאכלי. פעם ב... מותר.
מאוד מקווה שזה יעזור לך ושוב אל תרעיבי את עצמך ותאכלי כמה שאת צריכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיוון תודה רבה על העצה :)
מרינה14/06/2007אני מאוד מקווה שזה יעזור, זה 7 קילו אחרונים שלא יורדים! מעיק!
מבטיחה לעדכן אם זה עבד . שוב תודה
מרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לשמוע את התוצאות, בהצלחה!
סיון16/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר אחד חשוב
סיון16/06/2007זכרי שהכל לוקח זמן, בצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמאבק שלי
לילך קמנמן17/06/2007שלום מרינה
כל הכבוד על ההשגים עד כה,חשוב מאוד לא לשכוח אותםבמיוחד שציינת שכל חייך את נלחמת בעודף משקל גם מטפס הרים אפילו שהמטרה היא להגיע לקצה ההר מדי פעם הוא עוצר להסתכל על הנוף והנוף שלך ניראה נפלא.
אני חושבת לפי מה שהבנתי ממה שכתבת,שיכול להיות שהגוף שלך התיעל וזה קורה,אך לא צריך להרים ידים חשוב עכשיו שתגבירי פעילות גופנית ותצעדי כל יום,תשארי עם אותו תפריט אל תורידי לא תוכלי לעמוד בזה לאורך זמן יכול להיות שבגלל נוקשות ולחץ את מגיעה לבולמוס.
ההצלחה שלך נמצאת בהתמדה!!!!
אני מאחלת לך המון סבלנות ובהצלחה
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)