מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ע-ז-רה!!!!!נ02/07/2008
הי נרשמתי לפה כי הייתי חיית עזרה. אני משמינה ומשמינה נאי אומרת ממחר דיאטה ואני שוברת אותה יותר קל לי לאכול כדי לא לחשוב על הכל יותר קל לי לאכול כי משעמם לי יותא קל לי לאכול כי אני רגיעה אבל אחרכך עצובה אחרכך אני מתמוטטת ולמרות זה למרות הרוע שזה עושה לי אני ממשיכה לאכול את זה כמו סמים שנכנסים לכופי למרות האי רצון אז מה עושים ? אני רוצה ולא רוצה בעצם אני הכי רוצה להיות רזה אבל אין לי כוח להלחם על זה שוב אין לי אין לי כוח לעבור את כל התהליך הזה ולהתאבכזב ולבכות בא לי פשוט להיות למה אני לא רזה וזהו כמו כולם אז לא אני לא השלמתמ עם זה אבל עדיין .. א ז אני אומרת ממחר ואומרים לי להיות חזקה וזה רק דיאטה בקטנה כי יש לי רק 6-5 קילו להוריד נשמע מצחיק כי יש כאלו שיש להם יותר אבל לי זה לא מצחיק כי אני עוסקת בספורט אז זה קריטי לא ללכת לאימונים בגלל שטויות כאלו! אני לא יודעת איך לעצור את עצמי באמת אני לא יודעת אני לא מסוגלת אני כבר לא חזקה כפי שהייתי פעם אני מבקשת עזרה מכל מי שיכול פה לעזור לי חברות ניסו לעזור לי להתקשר שצריך לבנות תפריט להגיד לי ללכת לאיימונים אבל כלום לא עזר מעבדוה לאכול ורק לאכול ולאכול החיים שלי נהיו סביב אוכל כפי שלא רציתי שיבהיו .רציתי להנות בקיץ הזה לפני הצבא היו לי תכנונים ומה קורה בעצם אינ כל יום מנסה דיאטה חדשה וכלום לא הולך אז אני לא נהנת לא הולכת לים וסתם משעמם .. אז עזרו לי בקשה בקשה עזרו לי אני נואשת! אני אומרת לעצמי שממחר אני יקם חזקה אבל אני נכנעת לעצמי מהר האוכל משכנע אותי אפ]ילו אם ...דברים שאפילו אני לא אוהבת העיקר אוכל רגיל אחר ולא דיאטתי...!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
שרית פרג'יאן08/07/2008על פי תיאורייך נראה כי מדובר באכילה אמוציונאלית. לה 2 מטרות: האחת להעלות את מצב הרוח והשניה למסך את ההתמודדות עם גורםן מלחיץ. במשך הזמן הפכה להיות ההתמודדות שלך עם האוכל גורם מלחיץ בפני עצמו כך שבמעין מעגל קסמים שהולך ומתחזק גוברת האכילה.מצב שכזה מעורר אצלך תסכול ודאגה שכן את חוששת שיחמיר.
להערכתי, מומלץ כי תפני לעזרה מקצועית בנושא שתסייע לך לפתח הרגלי אכילה בריאים ולשקם את יכולת הויסות. לשם כך מומלץ כי תפני לטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי-התנהגותי בתחום האכילה, או וגם לטיפול דיאטני שיסייע לך בתפריט מאוזן ואכילה קצובה.
שרית פרג'יאן
פסיכולוגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)