מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצה בקשר תחליפי מזון לממתקים.שי.24/06/2007
היי כולם. אני שי ואני חדשה בפורום.
ובקשר לבעיה:
אני בת 13 בגובה 1.50 וקצת מעל, ושוקלת כ-42 קילוגרם.
עושה כושר כארבע פעמים בשבוע [של שעה וחצי] ואוכלת נכון- ארוחות קטנות עם כל אבות המזון,
מפסיקה את המיצים הממותקים והנשנושים בלילה ובין הארוחות. שותה 7 כוסות מים גדולות ביום.
המטרה שלי היא לצמצם היקפים ולהוריד את מסת השומן.
אבל יש לי בעיה-
לפעמים יש לי חולשה לממתקים כמו שוקולד או כל משהו מתוק וכשאני מוותרת לעצמי זה יכול
להוביל אותי למן זלילה מטורפת שאחר כך כואבת לי הבטן והראש.
אני יודעת שאני צריכה להפסיק עם הממתקים אחרת אני מתגרה מהם, אבל כל פעם שניסיתי
להפסיק לגמרי עם הממתקים לא הצלחתי יותר מ-12 ימים עד שבועיים מקסימום.
אני יודעת שאני מסוגלת להפסיק אבל זה יהיה כרוך בסבל רב [אם אפשר להגדיר את זה ככה].
הדבר היחיד שאני צריכה להחליף זה הממתקים [במיוחד השוקולדים והעוגות].
אני מנסה לחפש תחליפים אחרים לממתקים כמו סוכריות ללא סוכר ופירות, אבל תמיד יהיה לי
הדחף הזה לשוקולד. וגם השוקולד ה"קל" הוא 100 קלוריות לחטיף קטן [חבל על הקלוריות].
האם יש למישהו רעיון לתחליף שבאמת מצליח לשוקולדים ולדברים מתוקים שלא משמין כמו
התחליף לשוקולד [החטיף הקל] ושיותר עוזר מפירות וסוכריות ללא סוכר?
תודה רבה, שי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי יש אותו בעיה,למרות שאני בת191
עינת24/06/2007יש עכשיו עוגות חדשות של אוסם ממש טעימות בלי סוכר, והם יחסית עם קצת קלוריות.
כמו כן למרמולייט יש עוגות ללא סוכר, גם עם קצת קלוריות.
יש יתרון בזה שזה בלי סוכר, מלבד החיסכון בקלוריות- כי אז אין לך את החשק החוזר הזה לממתקים.
יש גם גלידות דיאט, מאוד טעימות של נסטלה (של פלדמן ממש זוועה)
יש כמובן סוכריות ללא סוכר, מסטיקים למיניהם, שתיה דיאט- שהיא גם מתוקה כמו ממתק.
ואפילו- תרכיזים למיצים דיאט.
תנסי את הדברים האלו, אני בטוחה שזה יעזור לך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליפי מזון לממתקים
לילך קמנמן25/06/2007שלום שי
ברוכה הבאה לפורום
כל שינוי שאנו לוקחים על עצמנו אנו חיבים להבין שחייב לעשותו בהדרגה,נוקשות מביאה בסופו של דבר למתירנות וכמו,שסיפרת כאן אני מבינה שלאחר שהצלחת להתאפק שבועיים,את נישברת.ולצערי זה ממש לא מפתיע אותי,לכן את חייבת להבין שכל מה שתחליטי חייב להעשות עם צלילות דעת .
אני רואה שאת מצליחה במה שאת מחליטה כמו למשל,לאכול נכון ,להקפיד על שתיה ,לעשות כושר וזה ממש יופי כל הכבוד,אז אני בטוחה שאם תחליטי לאכול במידה גם את דברי המתיקה תצליחי!!!
אי אפשר להתנזר מהם לחלוטין,לכן חשוב לדעת איך בכל זאת להשתמש בהם אבל בצורה נכונה.
כמו כן ישנם היום המון תחליפים שיכולים לעזור לך ביום יום כמו ג'לי דייאט,ארטיק קרח 8 קלוריות,חטיפי אנרגי שייפ וסוכריות דייאט
אני מאחלת לך המון הצלחה להמשך הדרך
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)