מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהזהבה14/09/2008
שלום, הנני בת 22 גובה 1.64 משקל 65 .ולאחרונה עשיתי בדיקות שגרתיות ויצא לי כולסטרול גבוה-300וגם סוכר- 100. אני רוצה לציין שאף פעם לא היתה לי בעיה כזו דומה, תמיד היה לי ברזל נמוך בלבד.... רוצה לציין שהנני מתאמנת בחדר כושר (פעם-פעמיים בשבוע) ולא אוכלת המבורגרים ופיצות כרצוני.... הבנתי שזה מאוד לא טוב כשיש נתונים כאלה בגיל כזה צעיר, הופנתי לדיאטנית בעוד כ3 שבועות. מה עלי לעשות, בינתיים לפחות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום זהבה. תודה שמצאת לנכון לפנות
עינת לב ארי15/09/2008בשאלה זו לפורום שלנו.
ותשובתי: אכן ערכי הכולסטרול שנמצאו בדמך גבוהים בהרבה מהנורמה לגילך ואף לגילאים מבוגרים יותר.
ישנם מספר מדדים של כולסטרול אותם בודקים בבדיקות הדם: טוטל כולסטרול, כלומר סה"כ הכולסטרול שנמדד בדם. הערכים הממוצעים נעים בין150-200.
LDL כולסטרול שנקרא גם כולסטרול "רע" ורצוי שיהיה נמוך מ150 וHDL כולסטרול שנקרא גם הכולסטרול הטוב שרצוי שיהיה מעל 45.
אין לי מידע לגבי הערכים של מדדים אלו בבדיקת הדם שלך וכן חשוב לדעת אותם על מנת להעריך את רמת הסכון של יתר הכולסטרול במקרה שלך.
יתר כולסטרול יכול לנבוע משתי סיבות: או שהגוף מייצר יותר מהרצוי (כולסטרול נוצר בכבד ומשמש כחומר מוצא לחומרים חינויים כגון הורמוני מין וויטמין D פעיל) ואיננו נפטר מהעודפים ביעילות או שאורח החיים, בעקר התזונה, עשירה בכולסטרול ושומן רווי שמקורם במוצרי מזון מהחי כגון חמאה ובשרים שומניים , כמו גם איברים פנימיים או שומנים מהצומח שעברו תהליך הקשיה ומשמשים בתעשיית החטיפים,הבורקסים ועוד. חשוב לציין כי מקור הכולסטרול הוא במזונות מבעלי חיים בלבד אך לשומני הטראנס, השומנים המוקשים מהצומח, השפעה לא פחות גדולה על פרופיל הכולסטרול בדם למרות שאינם מכילים כולסטרול!
עד שתגיעי לדיאטנית כדאי שתצמצמי במזונות אלו ותמשיכי להתאמן בחדר כושר מכיון שפעילות גופנית גם היא מאוד חשובה לאיזון הכולסטרול.
בהצלחה.
עינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)